دیابت

در دیابت نوع 1، سیستم ایمنی بدن شما سلول های موجود در پانکراس که انسولین را می سازند، از بین می برند. در دیابت نوع 2، پانکراس (لوزالمعده) را مورد حمله قرار نمی دهد. با اینکه پانکراس انسولین کافی را تولید می کند. اما بدن شما نمی تواند بخوبی از آن استفاده کند. علائم و نشانه های این دو مشابه هم می باشند اما معمولاً افراد با سرعت بیشتری به دیابت نوع 1 مبتلا می شوند.

علت بیماری دیابت :

پزشکان مطمئن نیستند چه چیزی باعث حمله سیستم ایمنی بدن به پانکراس (لوزالمعده) می شود. دانشمندان 50 ژن یا مناطق ژنی که شما را بیشتر به دیابت نوع 1 مبتلا می کند پیدا کرده اند. اما این به معنی آن نیست که این باعث بهبود شما می شود. برخی از محققان معتقدند که عوامل زیست محیطی نیز در این قضیه نقش دارند مثلاً می تواند شامل یک ویروس یا چیز هایی که در دوران بارداری برای بدن شما اتفاق می افتد باشد.

افراد در معرض ابتلا به دیابت:

دیابت نوع 1 می تواند در هر نقطه ای از زندگی رخ دهد. اما بیشتر در سن قبل از 19 سالگی اتفاق می افتد. در پسر ها و دختر ها به یک اندازه اتفاق می افتد. اما در سفید پوستان نسبت به گرو های دیگر رایج تر است. دیابت نوع 1 در آفریقایی ها، آمریکایی های بومی و مردم آسیا نادر است.

 تشخیص دیابت:

پزشک شما ممکن است قند خون ناشتای شما را بررسی کند و یا یک آزمایش قند خون تصادفی از شما بگیرد. او همچنین می تواند سطح ALC شما را، که متوسط قند خون در 2 یا 3 ماه است را اندازه بگیرد. این آزمایش باید در دو روز جداگانه تکرار شود.

مشکلات طولانی مدت:

داشتن قند خون بالا برای مدت زمان طولانی می تواند برای سیستم ایمنی بدن شما خطرناک باشد. دیابت نوع 1 به احتمال زیاد باعث می شود شما به بیماری قلبی و سکته، نارسایی کلیه، کوری یا مشکلات دیگر بدن، بیماری های لثه و یا از دست دادن دندان و آسیب عصبی در دست ها، پاها و اندام ها مبتلا شوید.

بررسی قند خون خود:

بررسی قند خون اولین گام برای پیشگیری از عوارض آن است. برای پیگیری قند خون انگشت خود را خراش دهید یا  یک قطره خون را بر روی یک نوار تست قرار دهید. نتایجی که به دست می آید شما را از برنامه درمانی بیشتر آگاه می کند. هنگامی که سطح قند خون شما نزدیک به سطح طبیعی باشد، دارای انرژی بیشتر، مشکلات پوستی کمتر خواهید داشت و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و آسیب های کلیوی در شما کاهش پیدا می کند. شاید با خواندن این مطلب شما هم با من هم عقیده شده باشید که داشتن قند همیشه هم شیرین نیست.

دکتر سلام