در جهان مواد با ارزشی با صورت مایع وجود دارد که کاربرهای بسیاری در کاهش بیماری ها،واکسیناسیون و مصارف پزشکی دارد که در این مقاله می خواهیم با آن ها و کاربرد آن ها در زندگی انسان توضیحی را ارائه دهیم.خون انسان هر لیتر در حدود 400 دلار گاما-هیدروکسیبوتیریک اسید هر لیتر در حدود 660 دلار جوهر مشکی چاپگر؛ هر لیتر 713 دلار جیوه؛ هر لیتر در حدود 900 دلار انسولین؛ هر لیتر در حدود 2500 دلار عطر CHANEL No5؛ هر لیتر در حدود 6868 دلار خون آبی خرچنگ نعلی؛ در حدود 16 هزار دلار به ازای هر لیتر اسید دى اتیلامید لیزرژیک (الاسدی)؛ 32 هزار و پانصد دلار به ازای هر لیتر زهر شاه کبرا؛ بیش از 40 هزار دلار به ازای هر لیتر سم عقرب، بیش از ده میلیون دلار به ازای هر لیتر
در بدن تمامی انسانهای زنده به اندازه کافی خون وجود دارد و این امر باعث میشود ارزش خون در نگاه اول چندان جدی قلمداد نشود. اما بد نیست بدانید فرآیند اهدای و نگهداری خون کار چندان ساده و ارزانی نیست و در نتیجه خون در دسته مایعات گرانقیمت دنیا قرار میگیرد. هر لیتر در حدود 400 دلار.
افسردگی، بیخوابی و میل شدید و ناگهانی بهخواب از عوارضی هستند که به کمک گاما-هیدروکسیبوتیریک اسید میتوان آنها را درمان کرد. جالب است بدانید از گاما-هیدروکسیبوتیریک اسید به عنوان یک داروی بیهوشی نیز در علم پزشکی استفاده میشود.گاما-هیدروکسیبوتیریک اسید در سیستم مرکزی عصب انسانها نیز یافت میشود و ناقابل لیتری 660 دلار ارزش دارد.
پرینتر خود را به هر اندازه هم که گران خریده باشید، هزینه جوهر آن در دراز مدت از قیمت خود پرینتر بیشتر برای شما آب خواهد خورد. با این حساب توصیه میکنیم در پرینتهای خود صرفهجویی کنید تا نیاز کمتری به این مایع گرانقیمت داشته باشید.
جیوه در واقع فلز است اما به صورت مایع در اطراف ما یافت میشود، بیشترین استفاده از جیوه را در دماسنج شاهد هستیم. البته از جیوه در مصارف پزشکی نیز استفاده میشود اما به دلیل خاصیت سمی جیوه، استفاده از آن توسط پزشکان با احتیاط انجام میشود.جیوه رسانای بسیار خوبی نیز هست و از حالت گازی جیوه در لامپهای مهتابی استفاده میشود و همین مایع در حدود لیتری 900 دلار برای سازندگان آب میخورد!
فرآیند ساخت و تولید انسولین کار بسیار سخت و دشواری است. همانگونه که حتما میدانید انسولین یک هورمون است که به صورت طبیعی توسط لوزالمعده انسان تولید میشود.بر اساس گزارشی که انجمن پزشکی آمریکا منتشر کرده است قیمت انسولین از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۲ به میزان سه برابر افزایش داشته است. یکی دیگر از راههای تولید انسولین قرار دادن ژن انسانی داخل گیاهان است، این امر باعث میشود تا شاهد تولید انسولین باشیم و همین روند پیچیده و سخت هزینه آن را تا حدود لیتری 2500 دلار افزایش میدهد!
اگر با صنایع عطر سازی آشنایی داشته باشید، یا اینکه از طرفداران عطر هستید، حتما نام عطر چنل نامبر فایو به گوش شما خورده است، این عطر برای اولین بار حدود ۹۴ سال پیش در سال ۱۳۰۱ شمسی توسط دو شیمیدان با نامهای ارنست باوکس و کوکو چنل تولید شد. کوکو چنل به شماره ۵ علاقه زیادی داشت به همین دلیل نام این عطر، چنل نامبر فایو نامگذاری شد.
از خون خرچنگ نعلی برای آزمایش عدم آلودگی محصولات مختلف پزشکی استفاده میشود. جالب است بدانید که خون این گونه خرچنگ، آبی رنگ است و در مقابل باکتریهای سمی عکسالعمل نشان میدهد.
خاصیت خون خرچنگ نعلی حدود ۵۰ سال پیش توسط دانشمندان کشف شد تا این روزها قیمتی 16 هزار دلاری برای هر لیتر در قبال آن پرداخت کنید!
از این اسید حدود نیم قرن بیش در ساخت مواد مخدر توهمزا استفاده میشد، الاسدی از ترکیبات شفاف و بلورین اسید لیزرژیک ساخته میشود. جالب است بدانید یک لیتر الاسدی قادر است برای بیش از 13 هزار نفر، حالتهای توهمزا ایجاد کند و با این غلظت قیمتی 32 هزار و 500 دلاری برای هر لیتر داشته باشد!
زهر شاه کبرا به راحتی میتواند یک فیل بالغ را از پا در بیاورد، این امر باعث شده است تا زهر مار شاه کبرا به عنوان یکی از خطرناکترین زهرهای موجود در دنیا شناخته شود.جالب است بدانید در زهر مار شاه کبرا پروتئین به خصوصی یافت میشود که آنرا با نام ohanin میشناسیم. این پروتئین در ساخت مسکنهای بسیار قوی استفاده میشود، مسکنی که در آن Ohanin وجود دارد به میزان ۲۰ بار از مسکنهای حاوی مرفین اثر بخشی بیشتری دارد.
خداوند سم عقرب را برای دفاع و کشتن دشمنان خلق کرده است، جالب اینجاست که تمامی گونههای عقربها سم ندارند و تنها ۲۵ گونه از عقربها شناسایی شدهاند که سم آنها برای انسانها کشنده به حساب میآید. پروتئینی که در سم عقرب پیدا میشود را برای افرادی که از ورم مفاصل رنج میبرند استفاده میکنند. از طرف دیگر از این پروتئین در درمان فلج چندگانه و عارضههای رودهای نیز استفاده میشود تا با قیمت بیش از ده میلیون دلاری خود برای هر لیتر لقب گرانترین مایع دنیا را به خود اختصاص دهد.
منبع/آخرین خبر