با آغاز فصل بهار میزان شیوع حساسیت های فصلی هم افزایش می یابد. افراد زیادی هستند که به حساسیت فصلی مبتلا هستند. علت بروز حساسیت فصلی پاسخ بیش از حد بدن به این محرک هاست که با آزاد شدن هیستون ها همراه است. محققان معتقدند ابتلا به حساسیت عوارض مختلفی را برای بدن به همراه خواهد داشت. با دکتر سلام همراه باشید.
یک متخصص بیماریهای عفونی گفت: حساسیت فصلی استعداد به سرماخوردگی و عفونتها را افزایش میدهد.
دکتر محمدرضا ناظر در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: آلرژی، حساسیت بیش از حد سیستم ایمنی به ریزگردهاست.
وی با بیان اینکه شایعترین آلرژی که معمول است، حساسیت به گرده گل و گیاه است، افزود: البته برخی افراد به مواد غذایی نیز آلرژی دارند و سیستم گوارشی و خونی آنها را تحت تاثیر قرار میدهد.
این متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه مهمترین علائم آلرژی آبریزش بینی، احتقان یا پرخونی بینی، قرمزی چشمها، آبریزش چشمی، در مواردی گلودرد و در موارد شدیدتر سرفه و در موارد بسیار شدید تنگی نفس و شوک خواهد بود، اضافه کرد: معمولیترین آبریزش و احتقان بینی به تنهایی خطرناک نیست.
ناظر با تاکید بر اینکه کسانی که حساسیت فصلی دارند استعداد ابتلا به سرماخوردگی و عفونتها را افزایش میدهد، یادآور شد: این افراد چنانچه دچار سرماخوردگی شوند، شدت آن بسیار زیاد است و احتمال دارد عفونتها از ویروس به باکتریایی و یا عفونتهای باکتریال تبدیل شود.
این متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه چنانچه افراد مبتلا به عفونتهای باکتریال شوند باید آنتیبیوتیک مصرف کنند، گفت: در آلرژی به ریزگردها دستگاه تنفسی، دستگاه تنفسی فوقانی و مجاری سینوسها باز یا بسته میشود.
وی با بیان اینکه در جای نمناک میکروبها بیشتر و راههای ارتباطی مسدود میشود، یادآور شد: افرادی که آلرژی دارند استعداد آنها به عفونت بیشتر میشود و بهترین راه پیشگیری دوری از مواد آلرژیزا و استفاده از ماسک است، چنانچه این موارد جواب نداد، باید از داروها با دوز خیلی کم و داروهای تزریقی استفاده شود.
ناظر تصریح کرد: داروهای تزریقی نباید در ابتدای درمان مورد استفاده قرار گیرند و تنها کسی که آلرژی داشته و حالت کشندهای برای آنان داشته باشد، میتوانند از این نوع داروها مصرف کند.
متخصص بیماریهای عفونی اضافه کرد: استفاده از کورتونها بسیار مضر است و در ابتدای درمان حتی از آمپولهای شیری نباید استفاده شود چراکه عوارض شدیدی از پوکی استخوان و آب مروارید گرفته تا چاقیهای شکمی را به دنبال دارد.
وی عنوان کرد: افراد باید قرصهای معمولی و اسپری را زیرنظر پزشک استفاده کنند.
ناطر افزود: افرادی که آلرژی دارند باید واکسن آنفلوآنزا بزنند تا عفونتها کمتر شود و چنانچه دچار تب شدند احتمال عفونت وجود دارد.
وی با بیان اینکه کسانی که آلرژی آنها به ریه رسیده باشد بهترین داروها برایشان اسپری دهانی است، گفت: افرادی که دچار عفونت میشوند، در اسرع وقت به متخصصین عفونی مراجعه کنند.
منبع: ایسنا