با شروع فصل بهار آلرژی فصلی هم دامن گیر خیلی از افراد می شود که در بسیاری از مواقع افراد را راهی بیمارستان کرده و مجبور به استفاده از داروهای ضد حساسیت می شوند، در این مطلب راهکارهای تغذیه ای برای پیشگیری از این مشکل فصلی را در اختیارتان قرار می دهیم.
عطسه، گرفتگی بینی و خارش، برافروختگی چهره از عوارض حساسیت هست که معمولا در اوایل بهار و اوایل پاییز گریبانگیر خیلی از مردم می شود.
اگر چه هیچ غذایی نیست که آن را بطور کامل بهبود ببخشد، اما میوه ها و سبزیجاتی هستند که مواد مغذی آن ها در کاهش عوارض حساسیت کمک کننده هستند.
◊ نقش تغذیه در آلرژی فصلی
برخی مواد غذایی در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بروز آلرژی های فصلی موثرند؛
1. مصرف انواع ویتامین های گروه B مانند غلات
2. گوشت، لبنیات
3. انواع سبزی های برگ سبز تیره مثل اسفناج، کرفس و انواع ویتامین های گروه C، مانند مرکبات و سبزی های تازه و نیز سبزیجات غنی از ویتامین A همچون هویج می تواند از شدت عوارض ناشی از آلرژی ها بکاهد.
4. مصرف ماست کم چرب به خصوص ماست پروبیوتیک (فرآورده هایی که مایه بایو به آن ها افزوده شده است و هضم و جذب مواد خوراکی درون دستگاه گوارش به کمک آنها انجام می شود) می تواند حساسیت را در افراد مستعد آلرژی کمتر کند.
بر این اساس افرادی که به گرما و حتی گرده گیاهان حساسیت دارند، با خوردن روزانه ۲ تا ٣ لیوان ماست از ماه های قبل از شروع فصل آلرژی زا در مقابل حساسیت های فصلی ایمن می شوند.
5. همچنین نوشیدن چای سبز به دلیل برخورداری از آنتی اکسیدان بالا، علائم التهابی در شخص را کاهش می هد.
6. سیر و پیاز نیز به عنوان یک تقویت کننده بسیار قوی سیستم ایمنی بدن و یک ماده غذایی ضد باکتری و ویروس به کاهش عوارض آلرژی کمک می کند.
7. مصرف روغن های امگا ۳ شامل روغن ماهی و روغن دانه کتان و کانولا به پیشگیری از بروز عوارض آلرژی و نیز به تأمین مواد معدنی نظیر ید و روی نیز کمک می کند
8. انواع توت و جعفری، کیوی و آناناس، ماهی تن، ماهی سالمون و ماهی خل مخالی، کفیر، عسل محلی طبیعی
تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
منبع: دکتر سلام
لینک مرتبط: ماست می تواند شما را برای همیشه از حساسیت فصلی دور نگه دارد