دستگاه گوارش انسان وظیفه جذب مواد غذایی و آماده کردن آنها برای مصرف سلول ها را بر عهده دارد. مواد غذایی که شما مصرف می کنید تعیین کننده سلامت دستگاه گوارش شما هستند. آسیب به دستگاه گوارش می تواند پیامد های خطرناکی را در پی داشته باشد. روده یکی از اجزای اصلی دستگاه گوارش است که مصرف آب نبات و آدامس می تواند سلامت آنرا به خطر بی اندازد. با دکتر سلام همراه باشید.
نتایج مطالعات جدید محققان که در دانشگاه بینگهامتون انجام شده است حاکی از آن است که مصرف آدامس و آبنبات مانعی برای جذب مواد مغذی در روده است. نوعی افزودنی رایج به نام نانوذرات اکسیدتیتانیوم در آبنبات، آدامس و یا بعضی از نانها وجود دارد که منجر به کاهش توانایی سلولهای روده در جذب مواد مغذی میشود. علاوه بر این، توانایی روده در برابر عوامل بیماریزا را هم تضعیف میکند.این افزودنیهای رایج در مواد غذایی به عنوان نانوذرات اکسیدتیتانیوم شناخته میشوند. این ذرات در کرمهای ضدآفتاب به عنوان فیلتر UV اضافه میشوند. نانوذرات اکسید تیتانیوم به عنوان رنگ های خوراکی در محصولاتی مانند شکلات، خمیردندان و شیرینی استفاده میشود. این مواد غذایی در حالی که کشنده نیستند، اما منجر به عوارض خاصی میشوند و عملکرد روده را تغییر میدهند. برای جلوگیری از مصرف بیش از اندازه نانوذرات اکسید تیتانیوم باید از غذاهای فرآوری شده از جمله آبنبات اجتناب کنیم.
منبع : سیمرغ