محققان بریتانیایی معتقدند بکارگیری بیش از حد دهانشویهها سبب زیاد شدن ریسک ابتلا به سرطان دهان و گلو میشود.
اگرچه محصولات بهداشتی دهان و دندان مانند دهانشویهها، خاصیت ضدباکتریایی دارند و باعث پیشگیری از ایجاد پلاک، بیماریهای لثه و پوسیدگی دندان میشوند؛ با این وجود به گفته دکتر دیوید کنوی، مدیر گروه تحقیقاتی دانشکده دندانپزشکی گلاسگو، کسانی که به دفعات مکرر در طول روز از دهانشویهها استفاده میکنند، در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند.
نتایج یک مطالعه بر روی ۱۹۶۲ نفر از مبتلایان به سرطان و ۱۹۹۳فرد سالم در ۹ کشور مختلف نشان داد که ساختار شیمیایی دهانشویهها و وجود الکل در ترکیب آنها احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
پیش از این نیز تحقیقات دانشمندان استرالیایی نشان داده بود استفاده از دهانشویهها باعث نفوذ مواد سرطانزا به مخاط دهان میشود و خطر بروز این بیماری را افزایش میدهد.
دهانشویهها به دلیل محتوای الکی، سبب دهیدراته شدن مخاط دهان و در نتیجه نازکتر شدن آن میشود که خود سبب نفوذ بیشتر عوامل کارسینوژن میشود. به علاوه محتوای شیمیایی این دهانشویهها نیز کارسینوژن (سرطانزا) است. به همین دلیل دندانپزشکان استفاده روزانه از دهانشویه را برای مدت زمان طولانی توصیه نمیکنند.
با این وجود، به دلیل اثرات مفید دهانشویهها در کاهش حجم میکروبی دهان، نباید استفاده متناوب از دهانشویهها را فراموش کرد. علاوه بر این گاهی دندانپزشکان، به دلیل مشکلات شدید لثه یا پس از جراحیهای لثه، استفاده کوتاه مدت از دهانشویه به شکل روزانه را برای بیماران خود توصیه میکنند، که بیماران به دلیل ترس از ابتلا به سرطان نباید از آن سرپیچی کنند.
منبع-http://www.dandane.ir