در مورد خواص روغن کرچک چه میزان اطلاع دارید ؟این روغن پرخاصیت در چه زمینه هایی کاربرد دارد ؟مزایای استفاده از روغن کرچک در این بخش مورد بررسی قرار خواهند گرفت .بد نیست به دانستنی هایتان در این زمینه بیافزایید .اگر به دنبال مسهل میگردید روغن کرچک بهترین انتخاب طبیعی به شمار می رود .
نکته درباره کرچک
۱- کرچک گیاهی است یک ساله به ارتفاع تا ۲ متر که در آب و هوای مناسب و به خصوص گرم به صورت درختچهای تا ارتفاع ۶ متر یا بیشتر و چندساله وجود دارد.
۲- برحسب واریتههای مختلف کرچک، دانهها ممکن است خاکستری، سیاه، سفید، قهوهای یا قرمز باشند. همچنین اندازه آنها متفاوت و میزان روغن در آنها متغیر است.
۳- مصریها دانه کرچک را به عنوان روغن چراغ، مرهم و نیز به عنوان مسهل مصرف میکردهاند.
۴- همچنین سالیان درازی است که در تهیه رنگها و نرمکنندههای صنعتی مورد استفاده است. گرچه در قدیم از این روغن برای مصارف دارویی استفاده میشده، اما دلایل کلینیکی برای آنها ناچیز است.
۵- روغن کرچک یکی از قویترین مسهلهای گیاهی است که اصولا برای تخلیه کامل روده و عکسبرداری از امعا و احشا بدن مصرف میشود. در این شرایط عکسها برای مطالعات پزشکی وضوح بیشتری دارند.
۶- ماده سمی ریسین موجود در پوسته دانهها یک سم پروتوپلاسمی است که خوردن، تنفس کردن و تزریق داخل رگ آن به سرعت باعث مرگ میشود.
۷- مسمومیت با ریسین، باعث سوختگی دهان و گلو، درد شدید معده، خون در ادرار، بیکفایتی کلیه و مرگ میشود. مسمومیت حاصل از آلکالوئید ریسینین نیز با تهوع، استفراغ، خونریزی معده، تشنج و مرگ همراه است.
۸- میزان مصرف روغن کرچک برحسب وضعیت مصرفکننده بین ۵ تا ۶۰ میلیلیتر میتواند متغیر باشد. معمولا روغن هنگام شب مصرف و تا صبح عمل تخلیه مدفوع انجام میشود. عملکرد مسهلی این روغن در مدت کوتاه و ظرف چندین ساعت است.
۹- چون دانهها حاوی حدود ۳ درصد مواد سمی هستند، تعداد ۳ تا ۲۰ عدد دانه کوچک میتواند مرگآور باشد.
۱۰- گاهی جویدن حتی یک دانه کرچک توسط بچهها باعث مرگ میشود.
۱۱- در انسداد روده، آپاندیسیت و التهاب مجاری مدفوع نباید مصرف شود. همچنین مصرف آن نباید بیش از ۸ تا ۱۰ روز ادامه یابد. کودکان کمتر از ۱۲ سال نیز نباید آن را مصرف کنند
. ۱۲- مصرف مقدار زیاد آن باعث کولیت، اسهال و استفراغ میشود. ۱۳- مصرف این روغن گاه باعث بروز حساسیتهای پوستی میشود.
۱۴- با توجه به اینکه مصرف بیش از ده روز روغن کرچک عوارض جانبی ایجاد میکند، نباید از این ماده به عنوان مسهل معمولی و دائم استفاده کرد.
۱۵- در صورتی که روغن، حاوی ریسین باشد، سمی بوده و قابل خوردن نیست. این نوع روغن ممکن است در صنعت بتواند مورد استفاده قرار گیرد.
۱۶- میزان مصرف روغن کرچک را برای هر فرد باید پزشک تعیین کند.
۱۷- در دیکتاتوری موسیلینی برای کشتن افراد، به اجبار به آنها مقدار زیادی روغن کرچک میخوراندند تا بر اثر اسهال شدید و دهیدراته شدن بدن بمیرند.
سلامتیسم