شاید عجیب به نظر برسد، اما یکی از پرسش های رایج در مصاحبه های شغلی مربوط به سرگرمی های مورد علاقه افراد است. شاید متوجه نباشید، اما سرگرمی های مورد علاقه شما چیزی فراتر از اشکال آرامش بخش سرگرمی هستند.
به گزارش “اکتیو بیت”، سرگرمی هایی که به سوی آنها جذب می شوید به واقع بر هوش شما تاثیرگذار هستند و شواهد علمی نشان داده اند که مسیرهای عصبی جدید را شکل می دهند که موجب عملکرد سریعتر و بهتر مغز می شود. در ادامه با برخی از سرگرمی ها که می توانند هوش را افزایش دهند بیشتر آشنا می شویم.
گیمینگ
به رغم بحث هایی که در این زمینه مطرح است، انجام بازی های ویدئویی می تواند در باهوشتر شدن شما تاثیرگذار باشند. مطالعه انجام شده توسط پژوهشگران دانشگاه نانیانگ در سنگاپور پیوند بین انجام بازی های ویدئویی با حافظه بهتر (هم پردازش حافظه و هم یادآوری) و همچنین عملکرد حرکتی ارتقا یافته (مهارت های حرکتی خوب)، برنامه ریزی راهبردی و ناوبری فضایی ارتقا یافته را نشان داده است.
مطالعه
نتایج مطالعه ای که در نشریه وال استریت ژورنال منتشر شد، نشان می دهد که مطالعه می تواند به بهبود مجموعه سه گانه هوش – هوش عاطفی، هوش متبلور و هوش سیال کمک کند. به گفته دانشمندان، این سه نوع هوش که با مطالعه تقویت می شوند بر تمام انواع قدرت مغزی مانند عزت نفس بهتر، همدلی بهتر با احساسات دیگران، حل مساله و تشخیص الگو ارتقا یافته، مدیریت زندگی بهتر و استرس کمتر تاثیرگذار است.
ورزش
بیشتر مردم برای بهرهمندی از فواید جسمانی مانند قدرت بهتر، استقامت، سلامت قلبی عروقی ارتقا یافته یا مدیریت وزن ورزش می کنند. با این وجود، وزش کردن می تواند بر هوش افراد نیز تاثیر مثبت داشته باشد.
مطالعه موسسه ملی سلامت آمریکا نشان می دهد که تعریق هنگام دویدن، دوچرخه سواری یا پیاده روی می تواند توانایی ما در تشخیص اشیا از حافظه را به لطف افزایش BDNF، پروتئینی که حافظه را تقویت می کند، بهبود ببخشد.
مدیتیشن
مطالعه ای که در سال 2015 توسط پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA) انجام شد، نشان داد که مدیتیشن در دستیابی به روشنفکری و هوش بالاتر نقش دارد. پژوهشگران با استفاده از تصویربرداری MRI کشف کردند، افرادی که مدیتیشن انجام می دادند به طور قابل توجهی از بخش خاکستری بیشتر و بافت ضخیمتر در قشر پیش پیشانی (مسئول کنترل و توجه) در مقایسه با شرکت کنندگانی که مدیتیشن انجام نمی دادند، برخوردار بودند.
فراگیری زبان جدید
اگر قصد مسافرت به کشوری خارجی را دارید، فراگیری زبانی جدید به طور قطع می تواند سودمند باشد. این در شرایطی است که فراگیری زبان جدید می تواند در افزایش هوش شما نیز تاثیر مثبت داشته باشد. مطالعات صورت گرفته توسط مرکز پزشکی دانشگاه جورج تاون نشان داد، افرادی که از مهارت های دو زبانی بهره می برند کنترل بهتری بر عملکرد مغز خود دارند. به عنوان مثال، آنها می توانند برنامه ریزی، حل مساله، مدیریت و تغییر وظایف را با توجه و تمرکز بهتر در مقایسه با افرادی که تنها یک زبان بلد هستند، انجام دهند.
نواختن یک ساز
پژوهشی که در سال 2014 توسط بیمارستان کودکان بوستون انجام شد، نشان داد، کودکانی که یک ساز می نوازند از پردازش فکر و مهارت های روانی کلام بهتر سود می برند. مطالعه ای دیگر نیز نشان داد که نواختن یک یک ساز تقویت جسم پینه ای، پیوند بین نیمکره های خلاق و تحلیلی در مغز، را موجب می شود. هر چه در سن کمتر نواختن ساز را فرا بگیرید، بهتر است.
عصر ایران