غذاهایی که در آن ها مواد تلخ مثل فلفل قرمز و زردچوبه بکار می رود، تندرستی عمومی بدن را بالا می برد و شایداز بسیاری از امراض جدی و خطرناک پیشگیری
کند.تحقیقات نشان می دهد کسانی که غذاهای تند را در برنامه غذاییشان جا می دهند، سالم تر و طولانی تر از افرادی که غذاهای تند نمی خورند زندگی خواهند کرد.عطر و طعم تند را می توان از فلفل قرمز، فلفل سیاه، زردچوبه و انواع ادویه های دیگر که همگی در آشپزخانه شما هستند، یافت.در این مطلب می خواهیم به مزایای مصرف مواد غذایی تند بپردازیم.
خبر خوبی برای کاهش وزن
ما قبلا” راجب به فلفل قرمز و تأثیر آن در کاهش وزن مطلبی نوشته بودیم.فلفلهای چیلی حاوی یک ترکیب شیمیایی به نام “کپسایسین” هستند که عملکرد متابولیسم (سوخت ساز بدن) را سرعت می بخشد.به همین خاطر به بدن کمک میکنند تا کالریها را سریعتر بسوزانند.این ترکیب شیمیایی با افزایش حرارت بدن نقش مهمی را در افزایش ضربان قلب ایفا میکند.علاوه برآن، تحقیقات نشان داده افرادی که غذاهای تند میخورند معمولا” مقدار کمتری غذا میخورند از این رو مقدار وزنشان را بیشتر تحت کنترل دارند.
کپسایسین ماده ای بی بو و بی مزه است و از نظر علمی ثابت شده است که در بسیاری از موارد از قبیل فشار خون، کلسترول، درد مفاصل، افسردگی و مشکلات گوارشی برای سلامتی مفید است.
مواد غذایی تند دوست خوب قلب
فلفل قرمز میتوانند از لخته شدن خون در رگها پیشگیری کنند.علاوه بر آن ترکیب کپسایسین در برابر التهاب (یکی از عوامل خطرساز برای حملات قلبی) مؤثر است.
سرعت گردش خون را افزایش می دهند
غذاهای تند سرعت گردش خون را تسریع بخشیده و فشارخون را کاهش میدهند.فلفل قرمز از آن جا که حاوی ویتامین A و C هست باعث تقویت دیواره رگهای خونی نیز میشوند.
به جنگ سرطان می روند
تحقیقات نشان داده مصرف منظم غذاهای تند، احتمال خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند.ترکیب کپسایسین رشد سلولهای سرطانی را کند کرده و در بسیاری موارد، بدون آسیب رساندن به سلولهای سالم اطراف، باعث از بین رفتن سلولهای سرطانی میشود.
عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد
فلفل قرمز با افزایش جریان خون در معده و نیز افزایش لایه موکوس باعث تقویت سیستم گوارشی میشوند.همچنین کپسایسین در نابودی باکتری اچ پیلوری ( نوعی باکتری که باعث زخم معده میشود) مؤثر است.اگر شما بعد از خوردن مواد غذایی تند دچار سوزش معده می شوید، می توانید از قرص آنتی اسید ( با تجویز پزشک) که باعث خنثی شدن اسید معده می شود استفاده کنید.
از شما در برابر آنفلوآنزا مراقبت می کند
کپسایسین با افزایش تعریق بدن، نشانههای آزاردهنده آنفلوآنزا را از بین میبرد.غذاهای تند، گرفتگی بینی را رفع کرده و سینوزیت و دیگر علائم آنفلوآنزا را کاهش میدهند.
خواب راحت تری خواهید داشت
محققان استرالیایی طی تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند، افرادی که به طور منظم غذاهای تند مصرف میکنند، راحتتر به خواب رفته و زودتر و سرحالتر، از خواب بیدار میشوند.
با استرس و افسردگی خداحافظی کنید
فلفلهای قرمز، سطح هورمون اندورفین و سرتونین را افزایش داده و باعث حذف درد میشوند و به این ترتیب فرد احساس راحتی میکند.این هورمونها به جنگ استرس و افسردگی می روند.
راحت تر نفس بکشید
غذاهای تند، مانند یک اکسپکتورانت عمل کرده و مصرف آن برای افرادی که مبتلا به آسم، برونشیتهای مزمن، سینوزیت و دیگر بیماریهای تنفسی هستند توصیه میشود.
منبع- elmevarzesh.com