یکی از راهکارهای دریافت همه انواع ویتامین ها و املاح، مصرف مواد غذایی مختلف است. به این ترتیب میتوانید تا حد زیادی اطمینان داشته باشید که مواد غذایی لازم را دریافت کردهاید. بنابراین به جز خوراکی های مضر که همه آنها را میشناسیم، بقیه انواع خوراکیها باید در برنامه غذایی وجود داشته باشند.
در این مطلب به بررسی شایع تغذیه ای که در مورد تنوع غذایی مطرح شده است می پردازیم:
متن باور نادرست تغذیه ای
یکی از معضلات سفره ایرانی تنوع غذایی است . ساده خوری و تک خوری باعث خوب جذب شدن و خوب هضم شدن میگردد. و نیز ریزه خواری بسیارمضر است!!!
متن پاسخ
اصول تغذیه صحیح بر 4 اصل بنا شده است که شامل تنوع، تعادل، میانه روی و کفایت است. چنانچه هر یک از این اصول در رژیم غذایی روزانه گنجانده نشود می تواند در درازمدت آسیب هایی به همراه داشته باشد. تنوع غذایی به معنی استفاده از گروه های غذایی گوناگون است که فواید بسیاری به همراه دارد. از جمله فواید استفاده از یک برنامه غذایی متنوع می توان به این موارد اشاره کرد: فراهم نمودن کفایت دریافت انواع ریزمغذی ها، کاهش اثرات نامطلوب تداخل مواد غذایی بر سلامتی، دسترسی به انواع مواد مغذی و سلامتی بخش (functional foods)، افزایش جذابیت غذا و کاهش احتمال ابتلا به بیماری ها است.
تحقیقات زیاد علمی حاکی از ان است که مصرف رژیم های غذایی با تنوع پایین با افزایش ابتلا به سرطان ها، بیماری های قلبی عروقی و سایر بیماری های غیر واگیردار ارتباط دارد. بنابراین داشتن تنوع غذایی در فرهنگ اصیل ایرانی نه تنها یک معضل نیست بلکه یکی از ویژگی های ارزنده فرهنگ مصرف غذا در کشور است و بیان چنین سخنی نشانه عدم آگاهی فرد نویسنده از علم صحیح تغذیه می باشد.
در این باره بیشتر بخوانید: در ترک سیگار تنوع غذایی چه تاثیراتی دارد؟
گردآوری و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
منبع: دکتر سلام