الهام طاهری، کارشناس ارشد گیاهان دارویی درباره خواص گوجه چنین گفت: گوجه جزء سبزیجات پر خاصیت است که بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است و مثل یک نیروگاه غذایی می ماند که فواید بسیار زیادی برای انسان دارد، به طوری که دارای ویتامینA، C، K و ویتامین B6 است. مواد معدنی موجود در گوجه شامل پتاسیم، فولات، منیزیم، مس و روی است که برای بدن انسان ضروری است وکالری بسیار پایینی دارد.همچنین بینایی را تقویت کرده و از بیماری شب کوری جلوگیری می کند. ریسک ابتلا به بیماری آب مروارید را نیز کاهش می دهد.ضمنا گوجه فرنگی دارای آنتی اکسیدان های فراوانی مانند لیکوپن، لوتئین و زئارانتین است که از چشم ها در برابر نور خورشید مراقب می کند. به خاطر همین آنتیاکسیدان هایی که دارد، ضد سرطان است، به خصوص از سرطان پروستات، معده، تخمدان و ریه جلوگیری می کند و علاوه بر این از دستگاه گردش خون و کلیهها نیز محافظت میکند.لیکوپن موجود در آن پوست را در برابر نور خورشید محافظت می کند و همچنین برای بهبود آکنه در پوست مناسب است و باعث شفاف شدن پوست می شود.دیگر آنکه به کاهش سطح قند خون کمک کرده و از بالا رفتن فشار خون جلوگیری می کند.افرادی که در خواب مشکل دارند یا به سختی به خواب می روند هم بهتر است، گوجه میل کنند، چراکه با داشتن لیکوپن و ویتامین C که دارد به بهتر خوابیدن شما کمک می کند.ویتامینK وکلسیم گوجه در استحکام استخوان ها نیز موثر است. همچنین به ترمیم استخوان های آسیب دیده کمک می کند و تراکم استخوان ها را بهبود می بخشد.ضمنا دارای مواد ضد التهابی مثل کاروتنوئیدها و بیوفلاوونوئیدهاست که باعث تسکین دردهای مزمن می شود و با ویتامین هایی که دارد، برای استحکام موهای سر بسیار مفید است و به موهای آسیب دیده کمک می کند، سطح phموها را متعادل کرده و از شوره سر و ریزش مو جلوگیری می کند. مصرف سبزیجات یا رنگدانه های سبز و زرد یک اثر حفاظتی از بروز سرطان پروستات دارد. شانس بروز سرطان پروستات با افزایش سن افزایش می یابد، بنابراین به مردانی با سن 45 تا50 سالگی توصیه می شود که در روز یک عدد گوجه فرنگی مصرف کنند. در ضمن افرادی که در رژیم غذایی خود از این گیاه استفاده می کنند، خطر ابتلا به آسم در آنها کمتر است.
ممنوعیت ها
مصرف گوجه فرنگی ممکن است در افراد ایجاد آلرژی کند و باعث خارش پوست و حساسیت های پوستی شود.
از خوردن گوجه به صورت نارس جلوگیری کنید، به خاطر اینکه دارای مواد سمی به نام سولانین است.
افرادی که مزاجشان سرد است، کمتر گوجه مصرف کنند.
منبع: اصفهان زیبا