در مورد فواید چای سیب زیاد شنیده ایم ولی شاید ترکیب چای با سیب را امتحان نکرده باشید. اگر کمی سیب را با چای ترکیب کنید، طعم و بوی دلنشینی به چای خود می بخشید. فروکتوز موجود در سیب در چای حل شده و طعم دلنشینی به آن می دهد. بنابراین کمتر نیاز به خوردن شیرینی جات با چای خود پیدا می کنید. با ما باشید.
به گزارش دکتر سلام به نقل از خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم، امیر آذرنوش با اشاره به لزوم جایگزینی نوشیدنیهای سالم به جای نوشیدنی شکردار و استفاده از گیاهان سنتی برای تولید نسل جدید نوشیدنیها اظهار داشت: با توجه به اینکه اصل مسلم در بیماران مبتلا به دیابت، محدودیت مصرف قندهای ثابت مانند خرما، عسل و درصدی از کشمش و تمام مواد و نوشیدنیهایی است که توسط شکر شیرین میشود، بهتر است بیماران را به سمت نوشیدنیهای سودمند هدایت کنیم و به جای نوشیدنیهای شکردار که نهتنها برای افراد دیابتی بلکه برای افراد معمولی هم آثار زیانباری دارد، آنها را به سمت استفاده از نوشیدنیها و مواد غذایی ببریم که طعم شیرینی دارند و هم اینکه گلوکز این بیماران را بالا نمیبرند.
آذرنوش با بیان اینکه متاسفانه مقالههای کمی درباره عوارض استفاده از قندهای شیرینکننده غیرگلوکزی داریم و عوارض این شیرینکننده ناشناخته است، تصریح کرد: به بیماران توصیه میکنم در رژیمهای غذایی خود حتماً از قندهای طبیعی موجود در میوهها استفاده کنند و به جای قند، توت و خرما در میان وعدههای خود به کار برند.
این متخصص تغذیه در پاسخ به این سئوال که در ایران گیاهان سنتی مختلفی مثل هل و بابونه و … وجود دارد چرا از آنها به صورت مدرن و صنعتی استفاده نمیشود، گفت: در ایران کمبودهای زیادی در زمینه استفاده از نوشیدنیهای گیاهی داریم و در عین حال از ظرفیتهای موجود در کشورمان سود نمیبریم.
وی ادامه داد: اگر چای را با سیب ترکیب کنیم، طعم شیرین سیب که از فروکتوز موجود در خود میوه حاصل میشود با طعمدهنده گیاهی چای، شیرینی طبیعی ایجاد میکند و موجب میشود نیاز ما به مصرف شیرینکننده کمتر شود.
آذرنوش اظهار کرد: نخستین تفاوت نوشیدنی مدرن با نوشابههای گازدار و پُرشکر مسلماً شکر موجود در این نوشیدنیهاست و همانطور که ذکر شد به دلیل عوارضی که در قندهای شیرین وجود دارد این نوشیدنیها آثار ناگواری روی بدن به جای میگذارند اما نوشیدنیهای گیاهی نه تنها قابل استفاده برای دیابتیها هستند بلکه خواص دارویی هم دارد و از خواص درمانی گیاه نوشیدنی هم برخوردار است و در درمانهای مختلف هم به کار گرفته میشود.
وی ادامه داد: مثلاً در دارچین سینامیک آلدیین وجود دارد که موجب افزایش عملکرد حافظه میشود و این ویژگی در گیاه گل سرخ و حتی رویبوس هم وجود دارد، اما به طور کلی گیاهان سالمترین مواد غذایی هستند که هم برای دیابتیها مفید است و هم یک میان وعده مناسب برای تمامی افراد است که رژیم درمانی میکنند.
آذرنوش در تشریح تفاوت وضعیت کشورهای دیگر با ایران گفت: این نقص بزرگی است که در کشور ما مواد اولیه وجود دارد اما به صورت عملی انجامدهنده نیستیم و تولیدکننده ای در این زمینه فعالیت نکرده است و جای این نوشیدنیها در بازار ایران خالی است.
وی با بیان اینکه گویا قرار است این قبیل نوشیدنیها در ایران نیز تولید شود، افزود: گیاهان ما در دنیا وجود دارد و برای مثال در کشورهای آمریکای جنوبی ترکیب گیاه بهار نارنج و بهلیمو که نوشیدنی سنتی ایرانی است، به عنوان نوشیدنی عرضه میشود ولی در کشور ما محصول و نوشیدنی به شکل فرآورده دارویی مشخص کمتر دیده میشود.
آذرنوش ادامه داد: اگر در مورد این نوشیدنی آموزش هدفمند را آغاز کنیم و درصد آگاهی و شناخت را در مردم بالا ببریم این موضوع در ذهن افراد ماندگار خواهد شد و مسلماً میزان تقاضای این نوشیدنیهای کارکردی و مدرن با ساختار گیاهی هم افزایش یافته و در آینده در سبد خرید مردم قرار خواهد گرفت.
به گفته وی، چنانچه گیاهان دارویی که در طب سنتی مورد استفاده قرار میگیرد را با میوهها و مواد طبیعی خوشطعم که از ویژگی ویتامینی و مواد مغذی آن فراورده هم برخوردارند ترکیب کنیم، طرفداران زیادی هم خواهد داشت؛ برای مثال توت خواص ویتامینی دارد و اگر با گیاهی که ویژگی دارویی- درمانی و سلامتی را تضمین کند، ترکیب شود میتواند هر فرد و ذائقهای را جذب کرده و نه تنها آسیبهای نوشابههای پرشکر و ناسالم را نخواهد داشت و جایگزین مناسبی برای این نوشیدنیها خواهد بود، از چاقی مفرطی که طبق آمارها در سالهای آینده میلیونها نفر از اهالی کره زمین به دلیل استفاده از مواد غذایی شیرین دچار خواهند شد، جلوگیری میکند.
آذرنوش بر ضرورت استفاده از گیاهان سنتی برای تولید نوشیدنی سالم تاکید کرد و خاطرنشان کرد: جای نوشیدنیهای شکردار که برای مردم زیانبار است باید به سمت استفاده از نوشیدنیهای مدرن شیرین بدون گلوکز حرکت کنیم.
تسنیم