بعضی از عنکبوت ها برای انسان بی خطر هستند ولی بعضی دارای سم بسیار خطرناکی هستند که برای انسان خطرناک و کشنده است. دانشمندان موفق شده اند از این سم در راه درمان بعضی از بیماری های انسان کمک بگیرند. با استفاده از این سم میتوانند عوارض سکته ی مغزی را درمان کنند. با دکتر سلام همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم.

محققان دانشگاه‌های کویینزلند و موناش در استرالیا دریافتند زهر نوعی عنکبوت می‌تواند مغز افراد را در برابر آسیب‌های ناشی از سکته محافظت کند.

پایگاه خبری ساینس دیلی، محققان با بررسی تناوب دی ان ای زهر عنکبوت تارقیفی استرالیایی، ترکیبی را شناسایی کردند که می‌تواند از سلول‌های مغز در برابر آسیب‌های ناشی از سکته مغزی <stroke>محافظت کند.

زهر این نوع عنکبوت تنها در 15 دقیقه موجب مرگ انسان می‌شود، اما این ماده حاوی پروتئینی موسوم به Hi1 است که نه تنها برای انسان خطرناک نیست؛ بلکه می‌تواند عامل موثری در درمان عوارض سکته مغزی باشد.

سکته مغزی زمانی رخ می‌دهد که خون‌رسانی به بخشی از مغز متوقف می‌شود و در نتیجه سلول‌های مغز اکسیژن کافی دریافت نمی‌کنند. هنگامی که این وضعیت پیش می‌آید، مغز شروع به سوزاندن گلوکز و تولید اسیدی می‌کند که موجب مرگ سلول‌های مغزی می‌شود.
محققان با آزمایش پروتئین Hi1 روی موش‌ها دریافتند که این پروتئین کانال‌های دریافت کننده اسید در مغز را غیرفعال می‌کند. تزریق این پروتئین به بدن موش در مدت دو ساعت پس از وقوع سکته مغزی، آسیب وارد شده به مغز را تا 80 درصد کاهش می‌دهد. در صورتی که تزریق ظرف مدت 8 ساعت پس از وقوع سکته انجام شود، آسیب وارده به مغز تا 65 درصد کاهش می‌یابد.
این کشف جدید امکان محدود کردن آسیب‌های ناشی از سکته مغزی و ناتوانی ناشی از این آسیب‌ها را به میزان چشمگیری فراهم می‌کند و امکان توسعه روش‌های درمانی موثرتر را در اختیار محققان می‌گذارد.

 

ناطقان