برای تقویت گردش خون در بدنتان می توانید از برخی ویتامین های ساده کمک بگیرید ،نیاسین،ویتامین E،اسید اسکوربیک  و ویتامین K می توانند به افزایش سلامت گردش خونتان موثر باشند .البته مصرف این ویتامین ها و مکمل های غذایی نباید بدون مشورت با پزشک انجام شود .

 

جریان خون در داخل و خارج قلب برای سلامتی حیاتی است. خون اکسیژن را از طریق عروق خونی وارد بافت های بدن می کند. برخی از ویتامین ها با سلامت سیستم گردش خون در ارتباط می باشند.

نیاسین

نیاسین یکی از ویتامین های گروه B است. براساس مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، نیاسین در بهبود جریان خون موثر است. موادغذایی حاوی نیاسین شامل ماهی، چغندر، دانه های آفتابگردان و بادام زمینی است. بیشتر غلات و نان ها نیز با این ویتامین غنی می شوند. نیاسین به کاهش سطوح کلسترول بد در بدن و جلوگیری از سخت شدن شرائین یا آترواسکلروز کمک می کند. گردش خون در افراد مبتلا به آترواسکلروز به سختی صورت می گیرد. برخی از افراد از مکمل های این ویتامین برای جلوگیری از خطر ابتلا به آترواسکلروز یا بیماری های دیگر استفاده می کنند. هرچند، مصرف زیاد این ویتامین با عوارض جانبی همراه بوده که بهتر است در مورد میزان دوز مناسب با پزشک خود مشورت کنید.

ویتامین E

ویتامین E تاثیر مثبتی بر سیستم گردش خون دارد. این ویتامین به انبساط عروق خونی برای جریان بهتر خون در رگ ها کمک می کند. ویتامین E همچنین مانع از لخته شدن خون در رگ ها می شود. ویتامین E را می توانید از طریق بسیاری از موادغذایی دریافت کنید. از موادغذایی حاوی این ویتامین می توان به روغن سبزیجات، دانه ها، مغزها و سبزیجات برگ سبز اشاره کرد. برخی از غلات، مارگارین و آب میوه ها غنی شده با این ویتامین می باشند. در صورت استفاده از مکمل ویتامین E با پزشک خود مشورت کنید.

اسید اسکوربیک

عدم دریافت کافی اسید اسکوربیک معروف به ویتامین C در رژیم غذایی منجر به آترواسکلروز و تشکیل پلاک در عروق خونی می شود که مانع از جریان خون خواهد شد. براساس مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، ویتامین C همچنین در کمک به حفظ انعطاف پذیری عروق نقش دارد. موادغذایی حاوی اسید اسکوربیک شامل میوه هایی از جمله هندوانه، پرتغال، توت فرنگی، کیوی، طالبی، گریپ فروت، گوجه فرنگی و انبه است. سبزیجاتی مانند کلم بروکسل، بروکلی، کدوحلوایی و سبزیجات برگ دار نیز منبع خوبی از ویتامین C به حساب می آیند.

ویتامین K

ویتامین K یک ماده مغذی حیاتی برای انعقاد خون است. کمبود این ویتامین در بدن می تواند منجر به خونریزی یا خونریزی بیش از حد شود. آغاز این حالت می تواند از خونریزی بینی یا لثه باشد. همچنین براساس مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، افزایش دریافت ویتامین K ممکن است باعث کاهش خطر خونریزی مرتبط با بیماری کبد، سندرم سوء جذب یا مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک شود. منابع غذایی این ویتامین شامل چای سبز، شلغم، کلم، اسفناج، مارچوبه، کلم کیل و کاهو سبزتیره است.

نسخه