6a00d8341c562c53ef01a3fcca3f99970b-800wi

زیاد نشستن با مبتلا  به امراض قلبی مرتبط است. پژوهشهای جدید بیان میکند  که نشستن دراز مدت، برای تندرستی خیلی زیان دارد و حتی طول عمر راکم میکند. بنا به گفته‌ پژوهشگران، زیاد نشستن با موارد زیر مرتبط است:

•تشدید بیماری‌های ذهنی

•مرگ بیشتر در اثر بیماری قلبی

•خطر بیشتر معلولیت

تحقیقات گذشته نشان می‌دادند که نشستن به مدت طولانی حتی اگر ورزش منظم نیز داشته باشید باز هم بد است، و محققان در تحقیقات جدید سعی کردن عامل نشستن طولانی را بیشتر درنظر بگیرند. کارشناسان می‌گویند که هنوز معلوم نیست چه عاملی نقش اساسی را در ناسلامتی افراد دارد. آیا نشستن طولانی به سلامتی آسیب اصلی را وارد می‌کند یا عامل دیگر نیز هست؟ آنها همچنین می‌گویند باید ورزش و نشستن را دو رفتار جداگانه درنظرگرفت که هر یک نقش خود را در سلامتی فرد دارد. بنابراین یک ساعت تمرین ورزشی بسیار مفید است اما هشت ساعت پشت میزنشینی مداوم را جبران نمی‌کند.

بیماری‌های مرتبط با زیاد نشستن

آندریا لاکرویکس، سرپرست بخش سلامت زنان در دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: « نشستن طولانی مدت با بیماری‌های عروقی منجر به حمله قلبی، مرگ در اثر بیماری‌های قلبی، و مرگ در اثر سرطان مرتبط است».

وی در مطالعات اخیرش دریافت که زنان مسن‌تری که زمان نشستن طولانی‌تر داشته‌اند در طی 12 سال انجام مطالعه، بیشتر فوت کرده‌اند. او می‌گوید:«آنهایی که بیش از 11 ساعت در روز می‌نشستند، در معرض بیشترین خطر بودند».

زمان نشستن همچنین با بالارفتن فشارخون، کلسترول بد و چربی‌های شکمی مرتبط است.

چرا زیاد نشستن با بیماری‌های قلبی مرتبط است؟

البته دانشمندان نمی‌توانند علت این موضوع را توضیح دهند. آنها فقط به این ارتباط پی برده‌اند و البته خاطر نشان می‌کنند که ارتباط این دو نمی‌تواند رابطه علت و معلولی را ثابت کند.

ممکن است نشستن طولانی سبب شود که ماهیچه‌ها، چربی کمتری بسوزانند و جریان خون نیز کندتر شود. و هر دوی این عوامل سبب افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی، فشارخون بالا و دیگر بیماری‌ها شود.

در افراد چاق مشخص نیست که نشستن طولانی مدت سبب چاقی آنها می‌شود، یا در اثر چاقی تحرک بدنی آنها کم می‌شود و زیاد می‌نشینند.

اثر نشستن طولانی بر اشتها

ممکن است تصور کنید نشستن اشتها را کم می‌کند. اما تحقیقات «بروان» سرپرست آزمایشگاه متابولیسم در دانشگاه ماساچوست نشان می‌دهد که این تصور درست نیست. گروه تحقیقاتی وی افرادی را انتخاب کردند که در یک روز زیاد می‌نشستند و روز بعد زیاد می‌ایستادند. هر بار نیز اشتهای این افراد مورد بررسی قرارمی‌گرفت. «بروان» می‌گوید: «تغییر حالت از ایستاده به نشسته سبب کم شدن اشتها و کمتر خوردن نمی‌شود». حتی نشستن طولانی مدت ممکن است ما را به بیشتر خوردن و اضافه وزن دچار کند.

چرا تحرک بدنی، اثر نشستن طولانی مدت را جبران نمی‌کند؟

لاکرویکس می‌گوید: «محققان سعی دارند نشان دهند که نشستن و فعالیت بدنی دو مولفه‌ی جدا در سلامتی هستند».

یکی از این محققان می‌گوید: «هرچند که این نظریه در حال تکامل است، اما اگر مردم فعالیت بدنی و نشستن را دو مقوله‌ی جدا از هم در سلامتی بدانند بسیار مفید است. به نظر شما آیا فعالیت بدنی می‌تواند اثر خواب بد شبانه را جبران کند؟ پس چرا باید اثرِ نشستن طولانی مدتِ روزانه را جبران کند؟»

توصیه‌ی محققان در این مورد چیست؟

کرویکس می‌گوید: « به مدت طولانی ننشینید». در واقع وی می‌گوید زمان نشستن را با ایجاد وقفه‌هایی در آن کاهش دهید. هرچند که کارشناسان مطمئن نیستند که زمان وقفه چقدر باشد بهتر است، اما توصیه می‌کنند که در صورت امکان هر 30 دقیقه یکبار برخیزید و چند قدم راه بروید.

چگونه زمان نشستن را کاهش دهیم؟

•در صورت امکان در محل کار میزی داشته باشید که بتوانید ایستاده پشت آن کار کنید.

•به خاطر بسپارید که باید کمتر بنشینید. هنگامی که در منزل هستید، هنگام پخش آگهی‌های بازرگانی تلویزیون، بلند شوید و کمی راه بروید.

• استکان چای یا قهوه خود را در محل کار کمتر پر کنید تا مجبور شوید دفعات بیشتری برای پرکردن آن از جای برخیزید.

•در جلسات کاری توضیح دهید که مجبورید برای قدم زدن و ایستادن وقفه‌ای ایجاد کنید.

منبع-http://fa.parsiteb.com