قبل از تصمیم به بچه دارشدن بهتر است به برخی موارد مهم دقت کنید تا از ایجاد ناهنجاری و مشکلات جنینی پیشگیری کنید، اگر دخانیات استعمال میکنید و یا اضافه وزن دارید بهتر است به درمان آن ها بپردازید،این دو عاملی برای بروز بیماری در جنین خواهند شد،برخی مراقبت های تغذیه ای و دارویی را در دوران قبل از بارداری باید در پیش بگیرید.

هیچگاه برای ترک سیگار دیر نیست و در عرض سه ماه، اثرات تخریبی آن از بین می‌روند. اگر شما و همسرتان هر دو سیگار می‌کشید، با حمایت هم، سیگار را ترک نمایید.
 هنگام آماده شدن برای حاملگی، از یک رژیم سالم و متعادل استفاده نموده، ورزش منظم داشته باشید و عادات بد مثل سیگار را ترک نمایید. حداقل هفته‌ای سه بار به ورزش یا پیاده‌روی بپردازید.
هنگام آماده شدن برای بارداری، مصرف کافئین (موجود در قهوه و بعضی نوشابه‌ها) را کاهش دهید. از مصرف سرخود دارو‌ها نیز اجتناب نمایید.

ترک سیگار

ترک سیگار می‌تواند سبب بهبود باروری در زنان و مردان گردد. کشیدن سیگار در هر یک از والدین سبب افزایش خطر سقط و نقص‌های تولد می‌شود.

هیچگاه برای ترک سیگار دیر نیست و در عرض سه ماه، اثرات تخریبی آن از بین می‌روند. اگر شما و همسرتان هر دو سیگار می‌کشید، با حمایت هم، سیگار را ترک نمایید.

با این کار می‌توانید پول بیشتری را پس‌انداز کنید.

وزن دوران بارداری

داشتن اضافه وزن و کمبود وزن میتواند بر روی قدرت باروری در فرد تاثیر بگذارد.

برای یک باروری مناسب، BMI (شاخص توده بدن) زن دارای استخوان‌بندی متوسط غیر ورزشکار باید کمتر از ۲۵ باشد.

BMI زیر ۱۹ / ۸ نشاندهنده کمبود وزن و BMI بالای ۲۹، نشانه چاقی است. محدوده مناسب BMI برای این افراد، ۲۶ – ۱۹ / ۸ است.

– از مصرف مواد شیمیایی مضر برای جنین اجتناب نمایید

در بدن تمام افراد، ۳۰۰ تا ۵۰۰ ماده شیمیایی سنتتیک وجود دارد که از موادی مانند آفتکش‌ها، به دست آمده‌اند.

مضرترین آنها، مواد شیمیایی پلیکلرینه مانند PCB‌ها (بیفنیل‌های پلی کلرینه) – که امروزه استفاده از آن‌ها در ایالات متحده ممنوع شده – و دی‌اکسین‌ها هستند.

این مواد شیمیایی که در بدن، عملکردی شبیه استروژن دارند، در چربی بدن حل شده، از طریق جفت یا شیر به کودک می‌رسند.

از آنجا که کبد نمی‌تواند این مواد را تجزیه نماید، بدن در خارج کردن این مواد مشکل دارد.

اگرچه PCB‌ها می‌توانند توسط پوست و ریه‌ها جذب شوند، اما اساسا از طریق مصرف ماهی‌های پرچرب وارد بدن می‌شوند و به راحتی از جفت و شیر مادر عبور می‌کنند، بنابراین زنان باردار و شیرده و زنانی که در سنین باروری هستند، باید از خوردن ماهی‌های آب‌های آلوده به PCB‌ها پرهیز کنند.
بلاغ