ماساژ از جمله لذت بخش ترین انواع روش های درمانی است. ماساژ درمانی از جمله شاخه های مهم علم پزشکی است که فرد ماساژور می بایست از قبل این علم را فرا گرفته باشد. اما جدا از مقوله درمانی، انجام ماساژ برای سلامتی فرد فواید بسیاری را در پی دارد که در ادامه به تشریح آنها خواهیم پرداخت. با دکتر سلام همراه باشید.
حفظ و ارتقای سلامت با ماساژدرمانی
درمانگران طب چینی با ۳ رویکرد ماندگاری فشار روی عضله خاص، ماندگاری کشش روی عضله و در نهایت انجام حرکات فشاری، چرخشی و ارتعاشی روی ماهیچهها و «فشیا»ها در بدن کار میکنند؛
آنها در این مسیر با ارائه حرکات یداوی با کمک انگشتان دست روی عضلات و وارد کردن فشار در بخشهایی خاص به درمان برخی بیماریها یا تسکین دردها کمک میکنند.
توامان از حرکات فشاری، چرخشی و ارتعاشی روی «فشیا» و عضلات بهره میگیرد.
در هر ۳حالت درمانگر تلاش میکند با ارائه بهترین روش برای بهبود حال بیمار اقدام کند و حتی ماساژی را به افراد سالم ارائه کند که به حفظ سلامت و ارتقای تندرستی آنها کمک کند.
تقویت بافتهای بدن با ماساژ شکم
درمانگران و متخصصان ماساژ درمانی در جهان و بهطور کلی تمامی درمانگران شیوههای طبیعی درمان بدن را یک کل واحد میدانند و معتقدند اعضا و اندامهای این کل به هم پیوسته با یکدیگر در ارتباط هستند؛
این موضوع درباره «فشیا» یا بافتهای عضلانی بدن نیز صادق است. براساس دیدگاه درمانگران «فشیا»ها به مرکزیت ناف و در خلاف جهت عقربه ساعت در بدن قرار گرفتهاند و به هم محکم شده و در ارتباط هستند به همین دلیل است که وقتی فردی به درمانگر مراجعه میکند و میگوید گردنم درد میکند، ما علاوه بر عضلات این ناحیه، مچ پای او را نیز ماساژ داده و تکنیکهای درمانی را روی آن انجام میدهیم تا تاثیر درمان و تکنیکها افزایش یابد. با وجود این در شرایط طبیعی وقتی درمانگر شکم فردی را ماساژ دهد، عملا کل «فشیا»ها و بافتهای عضلانی او را تحریک کرده و در جهت بهبود ساختار و عملکرد آنها اقدام کرده است.
ماساژ پوستی و افزایش آرامش
در ماساژهای پوستی درمانگر تمرکز اصلی را روی پوست میگذارد و تکنیکهایی را که سراغ دارد، روی پوست ارائه میکند. در این نوع ماساژ ریلکسی و آرامش خاصی از طریق پوست به بیمار منتقل میشود.
ماساژ «البور» یکی از این ماساژهاست که روی پوست کار میکند و درمانگرانش بر این باورند که در ماساژ نباید هیچگونه فشاری را به بدن بیمار وارد کرد و درمانگرانشان را از این عمل منع میکنند چون بر این باورند که ارائه فشار به بدن فرد ماساژگیرنده، خود میتواند موجب ایجاد استرس شود.
چه روغنی برای انواع ماساژ مناسب است
در برخی از شیوههای درمانی مانند «یومی هوتراپی» درمانگران علاوه بر ارائه ماساژ در ۳ سطح پوست، عضله و استخوان از رایحهدرمانی یا روغندرمانی نیز استفاده میکنند و بهطور همزمان از هر ۲ روش برای بهبود حال بیمارشان بهره میگیرند.
در این شیوه درمانگران برای هر یک از ۳ نوع ماساژ روغنهای خاصی را مورد استفاده قرار میدهند. این درمانگران زمانیکه ماساژهای سطحی و پوستی به بیمار ارائه میدهند از روغن زیتون استفاده میکنند.
زیرا روغن زیتون امکان نفوذ به لایههای زیری را ندارد و در ناحیه پوست متوقف میشود اما از طرف دیگر برای ارائه ماساژهای عضلانی که تمرکز تکنیکها به روی عضلات است روغنهایی مانند روغن نارگیل، روغن بادام شیرین را توصیه میکنند.
زیرا این روغنها امکان نفوذ از لایه پوست به لایه زیری را دارند و به این ترتیب موجب تسریع روند درمانی میشوند. درنهایت برای ارائه ماساژ به مفاصل و استخوانها درمانگران روغن کنجد، روغن بادام تلخ و روغن شترمرغ را توصیه میکنند که از ۲ لایه پوست و عضله عبور میکند و حتی قادر است به استخوانها نیز نفوذ کند.
منبع : العالم