آیا شما از جی پی اس، استفاده می کنید؟ در طول سفرهای خود چند بار از آن استفاده می کنید؟ GPS همان سیستم موقعیت یاب جهانی است که به گفته ی محققان تاثیر مخرب زیادی بر روی مغز انسان دارد. سیستم موقعیت یاب جهانی باعث می شود که مغز تنبل شود.

 تحقیقات جدید نشان می دهد اتکا به سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) موجب تنبلی مغز می شود.

به گزارش قانون به نقل از مهر، نشریه علمی پاپیولار ساینس نوشت: اپلیکیشنهای مسیریاب متنوعی در دنیا وجود دارند که بدون شک GPS شاخص ترین آنهاست. این فناوری موجب صرفه جویی در سوخت و زمان برای حرکت از یک نقطه و رسیدن به مکانی دیگر می شود اما حالا محققان دانشگاه کالج لندن به این نتیجه رسیده اند که این فناوری تغیراتی در فعالیت مغز ایجاد کرده و به نوعی آن را تنبل می کند.

مطالعه جدید به محققان کمک می کند تا درباره تأثیرگذاری استفاده از GPS بر عملکرد مغز و تغییرات مربوط به آن به درک بهتری دست یابند. به باور آنها با استفاده از چنین موقعیت یابی که جزئیات کامل رسیدن از مبدأ به مقصد را نشان می دهد، مغز به نوعی دچار تنبلی می شود.

این مطالعه نشان داد زمانی که افراد برای یافتن مسیر و مقصد به جای استفاده از موقعیت یاب به تجزیه و تحلیلهای مغزی خود بهره می گیرند در واقع مغزشان را در معرض فعالیت بیشتری قرار می دهند و این هیپوکامپوس مغز است که فعال تر می شود. این بخش از مغز با مسیریابی و حافظه در ارتباط است.

این تحقیقات به محققان ثابت کرد که هرچه افراد برای پیدا کردن مسیر در خیابانهای پرپیچ و خم تری حرکت کنند، مغزشان را در معرض فعالیتهای بیشتری قرار می دهند. اما استفاده از GPS که مسیرها را به افراد نشان می دهد چنین نتیجه ای به همراه ندارد. این نتیجه با تکیه بر داده های به دست آمده از بررسیهای مغزی حاصل شده است.

ghanoondaily