دستگاه ادراری انسان را باید جزء مهمترین بخش با فعالیت و سوخت و ساز بالا دانست، این دستگاه که وظیفه تخلیه مواد تغذیه شده بدن را دارد از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و اگر عفونتی در این بخش بروز دهد می تواند بسیار ناراحت کننده باشد. همچنین اگر این دستگاه مورد عفونت قرار بگیرد و توجه ای بر درمان آن نشود می تواند به بخش های دیگر بدن اثر منفی بگذارد. خوشخبتانه درمان عفونت ادراری بدون دارو هم میسر است و با رعایت چند نکته شما می توانید بدون مراجعه به پزشک این مشکل را برطرف کنید . اگر میخواهید بیشتر درباره عفونت ادراری و درمان آن بدانید با ما در این مقاله از سایت دکتر سلام همراه باشید.
کرین بری
– این میوه قرمز رنگ خاصیت اسیدی کردن ادرار را دارد، این خاصیت به هیچ وجه برای رشد باکتری هایی که عامل بروز عفونت ادراری می شوند، مناسب نیست. علاوه بر این کران بری مانع از چسبندگی باکتری ها روی دیواره مجاری ادرای و مثانه می شود.
– میتوانید کرین بری را به شکل آبمیوه در سوپر مارکت ها بیابید. از مصرف نوشیدنی الکلی کرین بری خودداری کنید، غالباً به این نوشیدنی شکر اضافه میشود، مسلماً آب کرین بری خالص در الویت قرار دارد. مقدار مصرف این نوشیدنی در روز برای مقابله با عفونت های ادراری باید بین 250 تا 500 میلی لیتر در روز باشد. در غیر این صورت، میتوانید از کرین بری به شکل مکمل غذایی (به طور خاص کپسول) استفاده کنید.
در این باره بیشتر بخوانید: مراقبت های لازم برای عفونت ادراری
اکیناسه یا سرخار گل
– این گیاه که اصالتش به امریکای شمالی برمی گردد خاصیت تحریک سیستم های ایمنی بدن را دارد که می تواند به مبارزه با عفونت های ادراری کمک کند. با این خاصیت، اکیناسه برای مبارزه با سرماخوردگی و آنفولانزا نیز مفید است.
– این گیاه به شکل مکمل غذایی (کپسول) موجود است، اما می توان به شکل دم کرده هم از آن استفاده کرد: 1 گرم ریشه یا برگ خشک این گیاه را در یک فنجان آب جوش قرار دهید. بگذارید به مدت 10 دقیقه دم بکشید. نوشیدن یک تا شش فنجان از این دم کرده در روز توصیه می شود.
اسانس آویشن
– اسانس آویش دارای قدرت آنتی باکتریال است که می تواند به پیشگیری از عود عفونت ادراری کمک کند. 2 قطره اسانس آویشن را روی یک حبه قند یا یک قاشق عسل بچکانید، دو بار در روز میتوانید این مقدار مصرف کنید، ولی بدون نظر پزشک تان از این مقدار فراتر نروید. به عنوان مکمل، می توانید از اسانس چوب گل رز و ملالوکا برای ماساژ زیر شکم استفاده کنید.
گیاهان دم کردنی
– برای پیشگیری از عفونت های ادراری، می توانید از دم کردنی ها هم کمک بگیرید. این ترکیب را تهیه کنید: بذر چمن، بوسرُل (نوعی درخت که در آلپ میروید)، علف جارو و برگ های مورد را مخلوط کرده و بجوشانید (حدود 15 گرم از این گیاهان در یک لیتر آب). هر روز هر مقدار که تمایل دارید بنوشید.
– در هر صورت، اگر زیاد دچار عفونت های ادراری میشوید، به مقدار زیاد و به طور مرتب مایعات بنوشید. با این کار، هم ادرارتان رقیق تر و هم خروجش سریع تر خواهد شد، به این ترتیب احتمال بروز عفونت های باکتریایی کمتر می شود.
پونه کوهی
– یکی از بهترین داروهای گیاهی که می توان بهعنوان یک آنتی بیوتیک قوی از آن یاد کرد، پونه کوهی است. این نوع پونه با پونههای معمولی فرق دارد و بهعنوان ضد عفونت های میکروبی و قارچی شناخته شده است، برای اینکه خاصیت ضدعفونی کننده داشته باشد باید روزی سه بار به اندازه یک فنجان از این گیاه بنوشید.
– افرادی که با مشکل عفونتهای قارچی در گوش، عفونتهای قارچی ناخن و برخی خانم ها در ناحیه تناسلی عفونت قارچی مواجه هستند، می توانند از پونه کوهی به عنوان یک آنتی بیوتیک استفاده کنند. البته پونه کوهی را می توان به شکل دمنوش یا ضماد هم استفاده کرد.
همچنین اگر از عفونت ادراری رنج می برید دم کرده پونه کوهی یکی از درمان های مناسب و تاثیرگذار در این زمینه است. یک قاشق مربا خوری پونه کوهی را به همراه یک لیوان آب جوش به مدت 15 دقیقه می گذارید تا دم بکشد.
گردآوری: ساناز مطلبی خامنه
منبع: گروه سلامت سیمرغ