برخی موادغذایی در افزایش آلرژی در بدن افراد حساس نقش مهمی ایفا میکنند، برخی معتقدند تغییرات فصلی و آب و هوایی باعث شدت یافتن علائم آلرژیک در مبتلایان می شوند در صورتی که موادغذایی مانند موز و گوجه فرنگی نیز می توانند علائم آلرژی را به شدت افزایش دهند و موجب آبریزش چشم و بینی ،سرفه و عطسه در افراد حساس شوند.

فقط هوای بهار نیست که علائم آلرژی فصلی را تحریک می‌کند، بلکه مواد غذایی هم نقش مهمی در این زمینه دارند. پس اگر در این روزهای بهاری با مشکلاتی مانند عطسه , آبریزش بینی یا آبریزش چشم مواجه هستید، احتمالا باید رژیم غذایی خودتان را متناسب با فصل بهار تغییر بدهید. گوجه‌فرنگی، ‌اولین سبزی‌ای است که باید مراقبش باشید. متاسفانه، این سبزی خوشمزه و محبوب می‌تواند باعث تحریک واکنش‌های آلرژیک شود و این مشکلات را به‌وجود بیاورد: خارش گلو، خشکی دهان، خارش چشم و آبریزش چشم. دلیلش این است که گوجه‌فرنگی، در میان میوه‌ها و سبزی‌های دیگر، می‌تواند واکنش‌های آلرژیک را در افرادی که نسبت به گرده چمن آلرژی دارند، برانگیخته کند. سیستم ایمنی بدن در فصل بهار و پاییز، نوعی پروتئین گیاهی را در مواد غذایی با گرده‌ها اشتباه می‌گیرد و در تشخیص این پروتئین دچار اشتباه می‌شود. موز یکی از میوه‌هایی است که معمولا از آن با عنوان «غذای کامل» نام برده می‌شود، اما این میوه مهم برای افرادی که نسبت به علف هرز آلرژی دارند، مناسب نیست. علاوه بر این، موز دقیقا می‌تواند سندرم آلرژی دهانی (OAS) را تحریک کند. علائم این آلرژی‌ها خیلی سریع ظاهر می‌شوند و اگر با مشکل مواجه شدید، باید موز را از رژیم غذایی خودتان در فصل بهار کنار بگذارید.

سلامتیسم