امروزه بیشتر افراد از خوردن سوسیس و کالباس خودداری می کنند و این محصولات صنعتی را برای سلامتی خود مضر می دانند. حتی اگر این محصولات از موادی با کیفیت عالی درست شود اما باز هم اغلب مردم آن را جزء غذاهایی به حساب می آورند که مانده است. طب سنتی چه دیدی به سوسیس دارد؟

 

این غذای غلیظ را کمتر استفاده کنید

در دسته‌ بندی غذاهای طب سنتی سوسیس جزء غذاهای غلیظ محسوب می‌شود، این غذاها را افراد معمولی که فعالیت بدنی زیادی ندارند و ورزشکار نیستند بیشتر از ماهی دو تا سه بار استفاده نکنند و هر از گاهی سراغش بروند اما ورزشکاران منعی برای استفاده از این خوراکی خانگی ندارند.

این سوسیس اگر در خانه تهیه و نکات بهداشتی آن هم رعایت شده باشد، می‌توان در ماه چند بار آن را استفاده کرد. البته این موضوع در مورد افرادی است که سالم هستند، افراد بیمار به هیچ عنوان نباید غذای غلیظ مصرف کنند. افرادی که مبتلا به انواع سردرد، درد مفاصل یا دستگاه گوارش و کبد چرب هستند، نباید سراغ غذاهای غلیظ بروند.

گوشت و لبنیات را با هم مصرف نکنید

طب سنتی بر این عقیده است که ترکیب برخی مواد غذایی می‌تواند مشکلاتی را برای افراد ایجاد کند. در مورد تهیه سوسیس خانگی نیز توصیه طب سنتی بر این است که به هیچ عنوان گوشت و لبنیات با هم مصرف نشوند.

در برخی از دستورهای تغذیه‌ ای سوسیس ‌های خانگی دیده می‌شود که شیر یا خامه به همراه گوشت سفید یا ماهی و گوشت قرمز در دستور تهیه آنها قرار دارد، این همان ترکیبی است که نباید استفاده شود. ترکیب این دو گروه غذایی می‌تواند بیماری ‌های زیادی مانند بیماری مفاصل را ایجاد کند و مشکل‌ ساز شود. به همین دلیل بهتر است با هم مصرف نشوند.

سفیده تخم‌ مرغ هم میکروب دارد

در اغلب دستورهای تهیه سوسیس‌ ها یکی از مواد لازم تخم‌ مرغ است. تخم‌ مرغ به‌ ویژه سفیده آن هم می‌تواند آلوده به میکروب سالمونلا باشد. به همین دلیل وقتی بعد از تهیه سوسیس این ماده خوراکی در وکیوم مورد نظر بسته‌ بندی می‌شود و در این حالت حدود ۱۵ دقیقه در آب جوش قرار می‌گیرد، ممکن است این ۱۵ دقیقه کفاف از بین بردن همه میکروب‌ ها را ندهد و نیاز به زمان بیشتر یا حتی روش خاص دیگری برای از بین بردن میکروب‌ ها باشد.

روغن و نمک را کم کنید

در تهیه برخی از انواع سوسیس حدود ۴۰ تا ۵۰ گرم روغن جزء مواد لازم در نظر گرفته شده که اگر روغن سرخ کردنی را هم به آن اضافه کنیم، کالری بالا رفته، پروتئین این ماده خوراکی در واحد مصرف کاهش می‌یابد و به این ترتیب ارزش تغذیه ‌ای آن بسیار پایین می‌آید.

برای استفاده از نمک هم نه ‌تنها در این ماده خوراکی بلکه در اغلب مواد غذایی باید میزان مصرف را بسیار کاهش داد چون خود غذا زمانی که تهیه می‌شود مقداری سدیم دارد و اگر بخواهیم نمک زیادی استفاده کنیم ممکن است به سلامت فرد آسیب بزند.

از انواع کارخانه ‌ای استفاده کنید

باتوجه به همه مواردی که گفته شد اگر هرازگاهی و خدای نکرده هوس خوردن سوسیس را داشته باشید بهتر است از انواع صنعتی آن استفاده کنید چون این سوسیس ‌ها به‌رغم اینکه مواد افزودنی دارند و ماندگاری را تا زمان مصرف افزایش می‌دهند، از نظر عاری از میکروب بودن قابل اطمینان هستند در حالی‌ که تهیه سوسیس در منزل از نظر ارزش تغذیه ‌ای مناسب نبوده ضمن آنکه ممکن است موارد بهداشتی به خوبی در آن رعایت نشده باشد.

بهداشت نیوز