یکی از گونه های نادر از خانواده نرم تنان کرم کشتی می باشد که بسیار بزرگ و عظیم الجثه هستند و طول آن ها به بیش از یک متر می رسد.محققان برای نخستین بار این گونه نادر کرم را در فیلیپن مشاهده کردند.


به نقل از بی بی سی، تیمی از دانشمندان فرانسه و فیلیپین، پنج کرم کشتی بزرگ را در جزیره میندانائو در جنوب فیلیپین پیدا کردند.

کرم کشتی بر خلاف نام آن از رده دوکفه‌ای‌ها به شمار می‌رود که مانند صدف‌های دوکفه‌ای و صدف‌های سیاه از گونه نرم‌تنان است.

این نرم‌تنان که معمولا کوچک‌تر از کرم تازه پیدا شده هستند، از چوب فاسد تغذیه می‌کنند و به راحتی می‌توانند با کمک پوسته سخت خود داخل چوب حرکت کنند.

گزارش اخیر زیست‌شناسان در مجله آکادمی علوم آمریکا کرم کشتی را گونه‌ای “کمیاب و اسرارآمیز” توصیف کرده که بلندترین جانور دوکفه‌ای زنده است که انسان تا کنون کشف کرده است.

این کرم عظیم که طول آن می‌تواند تا ۱۵۵ سانتی متر نیز برسد، تمام عمر خود را در یک پوسته سخت که زیر گل و لای دفن شده می‌گذراند، درون گل و لای دریایی نقب می‌زند و از همان مواد غذایی موجود در گل تغذیه می‌کند.

با اینکه زیست‌شناسان سال‌ها از وجود کرم کشتی خبر داشتند، اما تا به حال هیچ کرم زنده‌ای را مطالعه نکرده بودند.

کرم کشتی غول‌پیکری که دانشمندان یافته‌اند، علاوه بر اندازه‌اش از این جهت منحصر به فرد است که به جای چوب با کمک نوعی باکتری از گل و لای دریایی تغذیه می‌کند. به همین دلیل دستگاه گوارش کوچکتری نسبت به انواع دیگر کرم کشتی دارد.

این جانور با کمک ماده‌ای ناشناخته، پوسته سخت لوله‌ای شکل خود را می‌سازد که جنس آن از کربنات کلسیم است.

کرم کشتی همچنین کلاهکی می‌سازد تا سرش را محافظت کند، این کلاهک وقتی که کرم غول‌پیکر رشد کند و بخواهد بیشتر در گل و لای نقب بزند، جذب می‌شود.

کرم کشتی در طول تاریخ با سوراخ کردن چوب به کشتی‌های زیادی صدمه زده و عامل اصلی غرق شدن شماری از کشتی‌ها بوده است.

بر اساس گزارش‌های تاریخی در دهه ۲۰ میلادی، حمله تعدادی کرم کشتی به خلیج سان‌فرانسیسکو منجر به تخریب اسکله‌های چوبی شده است.

منبع/ایسنا