در یک بررسی جدید که با موضوع نخستین حیوانات موجود بر روی کره زمین صورت گرفت،محققان دریافتند که اولین گونه های جانوری در هنگام پیدایش زمین ژله ماهیان و اسفنج ها بوده اند که ژنتیکی منحصر به فرد داشته اند.محققان دانشگاه واندربیلت و دانشگاه ویسکانسین-مدیسون در مقالهای که در مجله Nature Ecology and Evolution به چاپ رسیده نشان دادهاند که شانهداران (ctenophores) احتمالا اولین حیواناتی بودهاند که بر روی زمین ظاهر شدهاند.
به نقل از اخبار دنیای طبیعت (nature world news )، سالهای زیادی در محافل علمی بحث بر سر این بود که اولین حیوانات زمین ژلهماهیان بودهاند یا اسفنجها. هر دو این موجودات حدود 500 میلیون سال پیش بر روی زمین پدید آمدند اما کدام یک اول بودهاند؟
در این مطالعه محققان از روش ژنتیکی جدیدی استفاده کردند تا نشان دهند قدیمیترین گونه حیوانی زمین ژلهماهیان هستند.
برای نشان دادن این که ژلهماهیان شانهدار قدیمیترین ژنوم جهان را دارند، محققان دادههای از پیش موجود را آنالیز و نتایج را با مارکرهای ژنتیکی منحصربهفرد ژلهماهیان شانهدار و اسفنجها مقایسه کردند تا دریابند که در ژنوم این موجودات چه تعداد ژن جای خود را به ژنهای دیگر دادهاند.
بحث بر سر اولین حیوانات هنوز پا برجاست و باید گفت محققان در این رابطه هنوز به یک نتیجه قطعی نرسیدهاند. تنها چند روز پیش از این که این گروه تحقیقاتی نتایج خود را منتشر کند، مقاله دیگری در مجله Current Biology به چاپ رسید که نشان میداد اسفنجها اولین حیواناتی هستند که بر روی زمین پدید آمدهاند.
منیع/ایسنا