احساس تنهایی صرفا برای افراد مجرد و افرادی که به تنهایی زندگی میکنند به وجود نمی آید، گاهی اوقات افراد متاهل هم دچار این احساس می شوند، و در کنار دیگر اعضای خانواده نیز با این حس دست و پنجه نرم میکنند برای مقابله با این مشکل روحی باید تفکرات خود را تغییر دهید و مانع آسیب رسیدن به روح و روانتان شوید.
تنها بودن و داشتن احساس تنهایی، دو موضوع یکسان نیستند. بسیاری از زنان میتوانند وقت خودشان را بهتنهایی بگذرانند ولی احساس تنهایی نکنند، درحالی که بعضی از زنان وقتی که کنار همسرشان هستند، باز هم عمیقا احساس تنهایی دارند. احساس تنهایی با حالتهایی مانند طردشدگی، رهاشدگی و پوچی همراه است، درحالی که زمان تنهایی به شما اجازه میدهد که آزاد باشید و از انجام دادن کارهای مورد علاقهتان لذت ببرید. احساساتی مانند طردشدگی و رهاشدگی در دوران کودکی ریشه دارند و در دوران بزرگسالی پنهان میشوند، اما این احساسات میتوانند بعد از ازدواج دوباره نمایان شوند. برای مقابله با احساس تنهایی در این دوران، رسیدن به خودآگاهی و اتخاذ نگرش واقعبینانه نسبت به زندگی، واقعا از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. داشتن انتظارات غیرواقعی از همسر، هیچ نتیجهای ندارد جز افزایش روزبهروز تنشها در زندگی مشترک.
شما باید در اوقات تنهایی با دقت به احساس تنهاییتان فکر کنید و افکار و قضاوتهایتان را در این حالت بررسی کنید. برای مثال، وقتی که همسرتان همراه با دوستانش در جایی بیرون از خانه قرار دارد، چه افکاری شما را به سمت احساس تنهایی مخرب میکشانند؟ اگر بتوانید پاسخهای مناسبی به این سوالات بدهید، راهحلها را هم راحتتر و سریعتر پیدا خواهید کرد.
سلامتیسم