در فصل بهار چه تغذیه ای داشته باشیم، تا سلامتی خودمان را بیشتر حفظ کنیم؟ تا به حال در مورد پاکسازی بهاره چیزی شنیده اید؟ این پاکسازی را که در اواخر زمستان و اوایل بهار می توانید انجام دهید، با خوردن آش های ملین صورت میپذیرد که از یبوست جلوگیری می کند. با دکتر سلام همراه باشید.
کم خوردن غذاهای خون ساز ( مانند شیرینی ها و انواع گوشت ) و در عوض خوردن غذاهایی مانند آش های ساده کم گوشت با چاشنی ترش، کاهو سکنجبین، سمنو و … که انرژی پایه را تامین می کنند ولی خاصیت غذایی کمتری دارند.
– خوردن سوپ جو، ماالشعیر طبیعی و چلو گشنیز با گوشت جوجه خروس برای تقویت سیستم ایمنی و قوای جسمی و نوشیدن عرق کاسنی و یا عرق شاهتره به جای آب
– پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی
– پرهیز از پرخوری ، برهم خوری و با هم خوری
– کاهش خوراکی های تلخ ، تند و تیز ، و شور که مزاج گرم دارند مانند آجیل شور، گردو و دیگر مغزها و همچنین ادویه تند
– مصرف نوشیدنی های خنک مانند شربت ریواس، شربت عناب، شربت نارنج، لیمو و به
– پرهیز از نوشیدن آب با معده خالی
– پرهیز از ورزش شدید و انجام ورزش معتدل
– پرهیز از جنبش های زیاد روانی، چون خشم و اضطراب
– پرهیز از حمام یا سونای خیلی گرم
نکته :
– بهترین پوشش فصل بهار، لباسهایی با جنس کتان است؛ چرا که این نوع پارچه به لحاظ مزاج و طبع، سازگاری زیادی با فصل بهار دارد.
– همچنین نوشیدن عرق های گیاهی به ویژه گیاهان بهاره چون شاهتره، کاسنی و خرفه، در پیشگیری از ابتلا به حساسیت ها و آلرژی های فصلی توصیه شده است.
شفا آنلاین