برخی افراد حتی در سنین میانسالی هم دچار آکنه می شوند، این عارضه پوستی تنها مختلف نوجوانان نیست بلکه در افراد میانسال هم ممکن است ایجاد شود، استرس و مشکلات روحی و نوع تغذیه می توانند در بروز جوش روی پوست در این سنین تاثیرگذار باشند، در صورت مواجهه با آکنه بهتر است سبک تغذیه ای و خوردو خوراک خود را تغییر دهید.
در يک مطالعه جديد به برخي دلايل اين که چرا آکنه هنوز هم برخي از زنان را در بزرگسالي آزار مي دهد اشاره شده است.
محققان ايتاليايي برخي عوامل مرتبط با خطر ابتلا به آکنه بعد از سن ۲۵ سالگي را در ۵۰۰ زن کشف کردند. آنها دريافتند مصرف کم ميوه ها و سبزيجات، سطح استرس بالا و سابقه خانوادگي آکنه در بزرگسالي از علل بروز آکنه است.
دکتر دبرا جاليمان، استاديار پوست دانشکده پزشکي نيويورک، در مورد نتايج اين تحقيق مي گويد: «تحقيقات نشان مي دهد غذاهاي با “شاخص گلوکزي” بالا مانند نان سفيد و برنج، چيپس و بيسکويت و محصولات پخته شيرين در بروز آکنه دخيل هستند. استرس مزمن نيز تهديدي براي سلامت عمومي بدن است و برروي پوست اثر بدي دارد.»
طبق يافته هاي تيم تحقيق به سرپرستي دکتر لوئي جينلدي، از مرکز مطالعه گروه ايتاليايي پژوهش پوست در برگاموي ايتاليا، بيش از ۸۰ درصد از نوجوانان درگير آکنه هستند اما خبر خوب اين است که بيشتر آنها بعد از سن ۲۰ سالگي، پوست شان بهبود مي يابد. با اينحال، ۲۰ تا ۴۰ درصد از بزرگسالان همچنان درگير جوش هستند.
به گفته جاليمان، در بزرگسالان، زنان بيش از مردان دچار آکنه مي شوند و علت آن اغلب تغييرات هورموني و يا عدم تعادل هورموني است. براي مثال زنان ممکن است قبل از دوره عادت ماهانه يا وقتي که قرص هاي ضدبارداري را شروع و يا متوقف مي کنند، جوش بزنند.
محققان دريافتندکه شيوه زندگي با آکنه ارتباط دارد. زناني که کمتر از چهار روز در هفته ميوه و سبزيجات يا ماهي تازه مي خورند، نسبت به زناني که بيشتر از اين غذاها مصرف مي کنند، بيش از دو برابر احتمال دارد که در معرض آکنه قرار گيرند.
سلامت نيوز