در انتخاب موادغذایی برای صبحانه بیشتر دقت کند، از موادغذایی پرشده از قند استفاده نکنید، فست فودها بدترین گزینه های غذایی برای شما هستند، سعی کنید برخی موادغذایی مانند قهوه شیرین ، غلات بدون سبوس، غلات شیرین شده، ماست بدون چربی، دونات، پن کیک، نان شیرینی حلقوی، بیکن و سوسیس اجتناب کنید.

البته اين جمله معني آن را نمي‌دهد که روز خود را بايد با غذاهاي پر شده از قند، چربي و کربوهيدرات آغاز کنيد. بدترين گزينه‌هاي غذايي که بايد از خوردن آنها در وعده صبح پرهيز کنيد، معرفي شده‌اند.

غلات بدون سبوس: اين نوع غلات داراي کربوهيدرات و قند فراوان است در حالي که فيبر کمي دارد و باعث افزايش ناگهاني قند خون و افت ناگهاني آن مي‌شود. توصيه به انتخاب غلات صبحانه حاوي سبوس است که حداقل 3 گرم فيبر در هر وعده داشته باشد. شما مي‌توانيد فيبر اضافه را از طريق مصرف توت‌ها، جوانه گندم، دانه کتان يا بادام خرد شده در وعده صبحانه به دست بياوريد.

غلات شيرين شده: سازمان غذا و داروي آمريکا متذکر شده است که رنگ‌هاي مواد غذايي مورد استفاده در اين غلات در کودکان منجر به بيش فعالي مي‌شود. اين نوع مواد غذايي همچنين با شيرين کننده‌هاي مصنوعي و طعم دهنده‌هايي که مي‌تواند باعث چاقي شود، بسته بندي شده است. اگر شما ترجيح مي‌دهيد که اين نوع غلات را براي صبحانه بخوريد، سعي کنيد که آنها را با فيبر بالا و قند کم امتحان کنيد و يا اين که به آنها ترکيبات پروتئين و چربي‌هاي سالم بيفزاييد.

ماست بدون چربي: مصرف تنها يک فنجان ماست بدون چربي در هنگام صبح باعث احساس گرسنگي در اواسط روز مي‌شود. بسته به سطح فعاليت بدني و وزن، هر فردي بايد حداقل 250 تا 500 کالري در هنگام صبح دريافت کند. بنابراين مي‌توانيد از مصرف ماست بدون چربي به تنهايي اجتناب کرده و به آن بلغور جو که يک وعده غذايي کامل‌تر است و به انرژي شما اضافه مي‌کند، بيفزاييد.

آب ميوه:
برخي از افراد قادر به هضم قند موجود در ميوه و سبزيجات نيستند و زماني که اين قندها به صورت مايع نوشيده مي‌شوند با سرعت بيشتري به روده مي‌رسند. اين قندها که فودمپ ناميده مي‌شوند، کربوهيدارت هاي کوچکي هستند که در برخي از مواد غذايي وجود دارند و باعث بروز علائم گوارشي مانند نفخ، درد معده، اسهال و يبوست مي‌شوند. بعلاوه هيچ دليل منطقي يا سندي وجود ندارد که نشان بدهد مايع کردن ميوه و سبزيجات از خوردن جامد آنها بهتر است.

قهوه شيرين
: يکي از انتخاب‌هاي محبوب در ميان افرادي که ميل به خوردن صبحانه کامل ندارند، قهوه است. اما بسياري از افزودني‌ها به قهوه از جمله کربوهيدرات و قند، تنها به ميزان کالري دريافتي مي‌افزايد و بدون فيبر و پروتئين است. اين نوع قهوه اگرچه انرژي شما را به طور موقت افزايش مي‌دهد به همان ميزان نيز مي‌تواند آن را سرکوب کند.

دونات: به خاطر داشته باشيد که دونات ها مملو از قندهاي تصفيه شده، چربي‌هاي ترانس، روغن هيدروژنه و آرد سفيد فرآوري شده‌اند و فايده تغذيه‌اي ندارند.

نان شيريني حلقوي: از نشاسته سفيد و نان شيريني حلقوي اجتناب کنيد؛ چرا که اين نوع شيريني‌ها با آرد گندم تصفيه شده که حاوي هيچ مواد مغذي و فيبر نيستند، درست مي‌شوند. اکثر شيريني‌ها در حال حاضر حاوي مقادير بالايي از قند و سرشار از پنير خامه‌اي و کره و چربي‌هاي اشباع شده هستند و منجر به افزايش قند و سطوح انسولين در بدن مي‌شوند.

بيکن و سوسيس
: گوشت‌هاي فراوري شده مضرترين نوع گوشت هستند و متخصصان دانشگاه هاروارد اعلام کرده‌اند که هر 1.8 اونس گوشت فراوري شده، خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را تا 42 درصد بالا مي‌برد. بعلاوه سديم بيش از حد موجود در اين گوشت‌ها مي‌تواند باعث يک افزايش ناگهاني در فشار خون شود و آن همچنين ممکن است احتمال سکته مغزي در افراد مبتلا به فشار خون بالا را افزايش دهد.

پن کيک
: پن کيک‌ها مواد غذايي محبوبي براي صبحانه محسوب مي‌شوند و امروزه با مخلوط‌هاي آماده در فروشگاه‌ها موجود هستند که حتي راحت‌تر درست مي‌شوند. پن کيک‌ها غني از کربوهيدرات‌ها هستند که بطور حتم معده شما را پر مي‌کند، اما به سرعت نيز ميل به خوردن غذا را به بعلت گرسنگي زودرس تشديد مي‌کند. به علاوه انتخاب چاشني‌هاي روي غذا، مانند شربت، پودر شکر و … منجر به چاقي و اضافه وزن مي‌شود.

سلامانه