زمانی که تغذیه نامناسبی داریم، مغز بدون مواد شیمیایی موجود در یک رژیم غذایی متعادل به سختی می تواند کار خود را انجام دهد. به گفته یک موسسه سلامتی، مشکل رژیم غذایی نامناسب می تواند آمار اضطراب، افسردگی و بی قراری را بالا ببرد. میوه ها و سبزیجات تازه، ماهی، حبوبات و مغزها، ویتامین ها و املاح مورد نیاز مغز را تامین می کنند.
علاوه بر خطرات سلامت جسمی، رژیم غذایی ناسالم می تواند سلامت عاطفی شما را نیز مختل کند. یادگیری بیشتر در مورد این عوارض، موجب می شود تصمیم گیری های عاقلانه ای در مورد رژیم غذایی داشته باشید.
آیا افسردگی با رژیم غذایی رابطه دارد؟
– افرادی که در رژیم غذایی سنتی خود از سبزیجات، میوه ها، ماهی، گوشت و غلات سبوس دار استفاده می کردند در مقایسه با کسانی که در رژیم غذایی غربی خود، غلات تصفیه شده، شکر، غذاهای سرخ شده و فرآوری شده مصرف می کردند، کمتر دچار اختلالات افسردگی می شوند. الگوی غذایی غربی، فاقد ویتامین ها، مواد معدنی، چربی های سالم، فیبر و مواد مغذی است که نقش مهمی در عملکرد مغز، کنترل قند خون و خلق و خو دارند.
– بیماری روحی بیماری نیست که به طور ناگهانی بروز کند بلکه در اثر یک رشته علل پیش می آید. خوشبختانه بعضی از دلایل بروز بیماری های روانی صرفاً به تغذیه مربوط می شوند، بنابراین می توان با تغییر شیوه رژیم غذایی آن را برطرف کرد. از مدت ها پیش ثابت شده است که کمبود ویتامین های گروه B می تواند یک نوع جنون ایجاد کند.
– تحقیقات نشان می دهد کسانی که تحت رژیم های غذایی فاقد ویتامین های گروه B قرار گرفته اند، به اختلال روانی، اضطراب شدید و افسردگی مبتلا شده اند. این آزمایش ها به صراحت ثابت می کند که کمبود ویتامین های B می تواند یکی از علل اصلی بعضی از اختلالات روانی باشد. گروهی از دانشمندان در سوئد مغز اشخاصی که در حالت جنون از دنیا رفته بودند، با مغز اشخاصی که با مرگ های ناگهانی و به طور عادی مرده بودند تشریح و مقایسه کردند و دریافتند که چهار ماده در مغز اشخاص عادی وجود داردکه در مغز کسانی که در اثر جنون جان خود را از دست داده بودند، وجود ندارد. این چهار ماده عبارتند از: آدنین، تیامین، سیتوزین، گوآنین. این چهار ماده در گوشت ها مانند گوشت گوساله یا گوسفند، جگر، مغز و قلوه وجود دارد.
– ثابت شده است، غذاهايي که تريپتوفان کمي دارند، افسردگی را به دنبال خواهند داشت. تريپتوفان، يک اسيد آمينه می باشد که در غذاهايی پروتئينی يافت می شود. پروتئين در غذاهايی از قبيل: گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ ، پنير، ماست و شير وجود دارد.
به طور خلاصه، رژيم غذايی که به مقدار کافی ويتامين، عناصر معدنی، اسيدهای آمينه و اسيدهای چرب نداشته باشد، موجب افسردگی می گردد.
تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
منبع: دکتر سلام