پژوهشهای جدید نشان میدهد کاهش استرس به معالجه بیماران مبتلا به سرطان پستان بسیار کمک میکند، حتی اگر بیماری آنها عود کرده باشد. پژوهشگران معتقدند برنامههای کاهش استرس
میتواند خطر مرگ بر اثر این بیماری را بیش از ۵۰ درصد کاهش دهد. این کارشناسان معتقدند اثرات استرس روی سرطان چندان مورد توجه قرار نگرفته است. ویلیام کارسون از دانشگاه اوهایو استیت در این باره گفت: ما متوجه شدیم که کاهش استرس میتواند یک روش درمانی قدرتمند دیگر برای مبارزه با بیماری سرطان باشد. در این بررسی به زنان مبتلا به این بیماری تکنیکهای حل مسئله و مبارزه با استرس ساده ای آموزش داده میشد و راهنماییهایی به خانواده آنها داده میشد تا بتوانند از بیمارشان پشتیبانی کنند.
به این بیماران همچنین راهنماییهایی در مورد ورزش کردن و رژیم غذایی و روشهای مواجهه با تاثیرات جانبی داروها آموزش داده شد. دانشمندان با انجام این بررسیها همچنین متوجه شدند تکنیکهای کاهش استرس در مورد بیمارانی که سرطان آنها بازگشته است نیز موثر است. بیش از ۳۷ هزار نفر در هر سال در بریتانیا دچار سرطان پستان میشوند و یک سوم آنها به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست میدهند.
این تحقیقات در حقیقت بخشی از مطالعه طولانی مدتی بوده است که در این دانشگاه انجام شده است. تاریخ شروع این تحقیقات در سال ۱۹۹۵ بوده و در آن ۲۲۷ زن که به دلیل ابتلا به سرطان پستان تحت جراحی قرار گرفته بودند شرکت داشتند.
پروفسور باربارا اندرسون که این تحقیقات را انجام داده است در این باره گفت: زنانی که روشهای برخورد با سرطان را فرا گرفته بودند بهتر میتوانستند در زندگی خود تغییر به وجود آورده و با مشکلات خود کنار بیایند. این افراد استرس کمتری داشتند و امید به زندگی در آنها افزایش پیدا کرده و با احتمال کمتری به بیماریهایی مانند افسردگی و ناامیدی دچار میشدند. بررسیها نشان میدهد اگر بیماران مبتلا به سرطان زودتر مشاورههای روانشناسی را آغاز کنند فواید بلندمدت ناشی از آن طولانیتر و موثرتر خواهد بود. شواهد دیگری وجود دارد که نشان میدهد سیستم ایمنی بدن انسان بعد از دریافت مشاورههای روانشناسی قدرتمندتر میشود. افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن انسان نقش مهمی در مبارزه با بیماری سرطان دارد.
منبع-http://iranpink.com