tike-asabi

معمولاً تیک‌ عصبی اعضای خانواده یا نزدیکان زیادتر از خود شخص اذیت کننده است، ولی برخی از این شیوه های عصبی واقعاً برای سلامتی فرد زیان آورند

1.جویدن ناخن : اگر فقط هنگام تماشای یک فیلم ترسناک، عصبی شوید و ناخن‌تان را بجوید مشکلی نیست، اما هنگامی که این کار به صورت عادت درمی‌آید، هم ناخن و هم پوست اطراف آن آسیب می‌بیند. علاوه بر آن میکروب‌های دهان به دست منتقل می‌شود و برعکس، باکتری‌های زیر ناخن ممکن است سبب عفونت دهان و گلو شوند. لاک زدن ناخن‌ها ممکن است شما را از جویدن‌شان منصرف کند. اگر این ترفند مؤثر واقع نشد، ناخن‌ها را با چسب نواری بپوشانید.

2.پیچاندن و کشیدن موها :  پیچاندن یک دسته مو به دور انگشت و کشیدن آنها، در طولانی مدت به ریشه‌ی مو آسیب می‌رساند.

3.لمس‌کردن صورت :  لمس کردن صورت یا کندن آکنه‌های صورت به لایه‌های بسیار نازک میکروسکوپی پوست صورت آسیب می‌رساند. اگر این آکنه‌ها را بِکنید، ممکن است زخمی دائمی روی پوست صورت ایجاد شود. آکنه و مشکلات پوستی را فقط با کرم‌ها و مرطوب‌کننده‌ها برطرف کنید.

4.به هم ساییدن دندان‌ها : به هم فشردن و ساییدن دندان‌ها هنگام استرس ممکن است بر سلامتی دهان اثر منفی داشته باشد. به هم فشردن دندان‌ها ممکن است سبب شکستن یا ترک خوردن آنها شود، و در نتیجه ترمیم تاج یا ریشه آنها ضروری می‌شود. همچنین به هم فشردن دندان‌ها باعث آسیب رسیدن به مفصل فک نیز می‌شود.

5.گازگرفتن یا لیسیدن لب‌ها :  لیسیدن لب‌ها بطور عصبی باعث می‌شود که لب‌ها به آنزیم‌های گوارشی بزاق دهان آغشته شوند. این آنزیم‌ها پوست لب‌ها را از بین می‌برند و سبب تورم، خشکی و ترک لب‌ها می‌شوند. گازگرفتن لب‌ها هنگام استرس ممکن است سبب رشد فیبروم (توده‌های گوشتی سفت) در لب‌ها شود که برای برداشتن آنها به جراحی نیاز خواهد بود.

6.گاز گرفتن لُپ، نیز مانند گازگرفتن لب، عادت مضری است : معمولاً قسمت داخلی لُپ در اثر گازگرفتن متورم می‌شود و در نتیجه گازگرفتن مکرر آن آسان‌تر می‌شود و بصورت عادت در می‌آید. با گذشت زمان ممکن است تورم شدید شود، و با خونریزی همراه باشد.

7.آدامس جویدن : جویدن و ترکاندن آدامس سبب آزار دیگران می‌شود. همچینن ممکن است به ماهیچه‌های فک بیش از حد فشار وارد بیاید و دچار آسیب شود. آدامس‌های بدون شکر نیز مشکلات گوارشی بوجود می‌آورند. آدامس جویدن باعث افزایش نفخ معده نیز می‌شود. بهتر است عادت آدامس جویدن را با یک عادت سالم مانند نوشیدن آب جایگزین کنید.

8.جویدن انتهای مداد و قلم : با جویدن مداد، عوامل بیماری‌زا مانند ویروس سرماخوردگی به بدن شما راه می‌یابد. شخص بیمار ویروس خود را از طریق انگشتان به مداد، صفحه کلید رایانه و تلفن منتقل می‌کند. و اگر کسی همان مداد آلوده را بجود آلوده به ویروس می‌شود. علاوه بر این جویدن مداد سبب آسیب رسیدن به دندان و جراحت بافت نرم داخل دهان می‌شود.

9.مکیدن شکلات‌های سفت : مکیدن شکلات‌های سفت، دندان‌ها را با لایه‌ای از شکر می‌پوشاند که سبب بوجود آمدن حفره در دندان‌ها می‌شود. باکتری‌ها از شکر تغذیه می‌کنند و محیط مناسبی برای تخریب دندانی بوجود می‌آید. جویدن شکلات‌های سفت باعث تخریب دندان یا ترمیم‌های دندانی نیز می‌شود. البته مکیدن شکلات‌های بدون شکر و با اسیدیته پایین، به مقدار کم اشکالی ندارد.

منبع-http://fa.parsiteb.com