با اینکه آلرژی واقعی به موز بسیار نادر است، اما واکنشهای آلرژیک به این میوه بهطور کلی میتوانند از آلرژی گستردهتری نشات بگیرند. درواقع، آلرژی به موز میتواند در آلرژی به درخت توس (غان) و گردهها ریشه داشته باشد. این آلرژیها معمولا مجموعهای از علائم را ایجاد میکنند که با نام سندرم آلرژی دهان شناخته میشوند و در عرض چند دقیقه بعد از خوردن موز بهوجود میآیند. سندرم آلرژی دهانی در بین افراد مبتلا به تب یونجه میتواند به سوزنسوزن شدن، خارش و تورم در سطح لبها، داخل دهان و حتی گلو منجر شود. با توجه به اینکه علائم این آلرژیها از طریق تماس با میوه تازه بهوجود میآیند، پختن موز یا حرارت دادن به آن میتواند از بروز چنین واکنشهایی جلوگیری کند. سندرم لاتکس میوه از طرف دیگر، موز حاوی پروتئین و آلرژنهای بالقوهای است که شباهت زیادی به ترکیبات لاتکس دارند. بنابراین، اگر تماس با دستکش جراحی، کاندوم و بادکنک، شما را با واکنشهای آلرژیک مواجه میکند، احتمالا آلرژی شما از ابتلا به سندرم لاتکس میوه نشات میگیرد. این سندرم میتواند خارش و کهیر را در سراسر بدن شما پخش کند و مشکلاتی مانند دردهای شکمی، مشکلات تنفسی، استفراغ و آنافیلاکسی بهوجود بیاورد.
سلامتیسم