زهر سفرهای جاده ای را می شناسید؟ بله، منظورم همان ماشین گرفتگی است. این مشکل که در بچه ها بیشتر رخ می دهد، باعث استرس در سفر، برای پدر و مادرها می شود. برای اینکه بتوانید این مشکل را مدیریت کنید، راهکارهایی برای شما داریم. در ابتدا خوب است بدانیم که این ماشین گرفتگی در اثر چه عواملی رخ می دهد.

 بر اساس تازه‌ترین تحقیقات کمپانی فورد آلمان، سرعت خودرو یا پیچ و خم جاده‌ها یا جایی که شما در خودرو نشسته‌اید، در شدت بیماری تاثیر خواهد داشت.

این تحقیقات نشان داده است دو سوم از مردم به نوعی بیماری سفر را تجربه خواهند کرد. به‌گفته این دانشمندان نشستن در صندلی عقب و تماشای انواع بازی‌های ویدئویی یا فیلم با حالتی که سر به پایین خم شده است، می‌تواند وضعیت را بدتر کند.

 

ماشین‌گرفتگی

هم‌چنین این امکان وجود دارد که گروه خودروسازی فورد محل نصب نمایشگرهای خودروی خود را که در حال‌حاضر پشت صندلی‌های جلویی خودرو نصب می‌شود، تغییر دهد.

 ممکن است برای شما و اطرافیانتان پیش آمده باشد که در ماشین دچار سردرد یا تهوع شوید، به این حالت ماشین‌گرفتگی یا بیماری سفر می‌گویند.

این بیماری می‌تواند بسیاری از سفرهای جاده‌ای را ناخوشایند کند و لذت سفر را از شما بگیرد. البته این بیماری خطرناک نیست اما بسیاری هنگام سفر با اتوبوس و خودرو اسیر آن می‌شوند، از کودکان دو ساله گرفته تا بزرگسالان.

نشانه‌های آزاردهنده ماشین‌گرفتگی برای بیشتر این افراد معمولا با توقف خودرو تمام می‌شود، اما در بعضی افراد تا چند ساعت یا حتی چند روز پس از آن طول می‌کشد و کار به بیمارستان می‌رسد.

به‌گفته محققان به‌طور کلی ۳۳ درصد مردم مستعد ابتلا به بیماری ماشین‌گرفتگی هستند که بیش از نیمی از آنها دچار نوع شدید آن می‌شوند.

به‌تازگی دانشمندان مرکز تحقیقات و نوآوری فورد در آلمان با همکاری کارشناسان بیماری سفر در نروژ درصدد برآمده‌اند تا علل و عوامل این بیماری را شناسایی کنند و راه‌هایی را برای جلوگیری از آن بیابند.

ماشین‌گرفتگی ماهی‌های قرمز

به گفته این محققان بیماری سفر یا ماشین‌گرفتگی یک عارضه در حین مسافرت است که سیستم تعادلی گوش داخلی دچار تغییر می‌شود و عدم تطابق سیستم تعادلی گوش داخلی باعث ایجاد اقسام حفظ تعادلی بدن می‌شود. سرگیجه، تهوع و استفراغ و خستگی از نشانه‌های این بیماری حرکتی محسوب می‌شود.

برخی یافته‌های محققان شاید آنچنان که انتظار می‎رفت، تعجب‌آور نباشد مانند اینکه سرعت خودرو یا پیچ‌و‌خم جاده‌ها یا جایی که شما در خودرو نشسته‌اید، چه تاثیری در شدت بیماری خواهد داشت اما این مطالعات به نتایج جالبی نیز رسیده است.

برای مثال ماهی‌های قرمز هم می‌توانند در یک خودروی در حال حرکت دچار تهوع شوند اما نوزادان تا زمانی که راه رفتن را آغاز نکرده‌اند، در خودرو دچار ماشین‌گرفتگی نمی‌شوند.

محققان در این مطالعات کشف کرده‌اند دو سوم از مردم به نوعی بیماری سفر یا ماشین‌گرفتگی را تجربه خواهند کرد. این مساله به‌ویژه برای شما در زمان سفر بیشتر اتفاق می‌افتد، به‌خصوص اگر کودک یا نوجوان باشید.

نشستن در صندلی عقب و تماشای انواع بازی‌های ویدئویی یا فیلم کاری است که اغلب کودکان و نوجوانان دوست دارند در خودرو انجام دهند، بنابراین بیش از ۱۰ دقیقه با حالتی که سرشان به پایین خم شده است، می‌تواند وضعیت را بدتر کند.

راه‌حل فورد

محققان دریافته‌اند اگر تصاویر ویدئویی در فاصله بالاتر باشد و سرنشینان از خم کردن سر خود اجتناب و بتوانند جاده را از هر دو طرف (کنار چشم‌ها) مشاهده کنند، احتمال اینکه دچار ماشین‌گرفتگی شوند کمتر می‌شود.

این مساله باعث شده است شرکت فورد به تغییر محل نصب نمایشگرهای خودرو که در حال حاضر پشت صندلی‌های جلویی خودرو نصب می‌شود، فکر کند.

به‌گفته محققان این شرکت خودروسازی، از آنجایی که نمی‌توان تا زمان انجام این تغییر در خودروها صبر کرد، چند توصیه به مسافران برای جلوگیری یا حداقل کاهش شدت ماشین‌گرفتگی کرده‌اند.

یکی از آنها این است که‌ اگر نمی‌توانید در صندلی جلویی خودرو بنشینید، جای خود را به صندلی میانی یا عقبی تغییر دهید. توصیه‌های دیگر این محققان این است که برای رفع این مشکل نوشابه بنوشید یا بیسکویت زنجبیلی بخورید. همچنین سر خود را با استفاده از یک بالش حمایت کنید و اجازه دهید هوای تازه در خودرو جریان داشته باشد.

پروفسور جلت بوس که در این تحقیق مشارکت داشته است یک توصیه نیز برای رانندگان خودرو دارد. او می‌گوید: «بسیاری از رانندگان تصور می‌کنند که این فرزندانشان هستند که مساله و مشکل بیماری سفر یا ماشین‌ گرفتگی دارند اما واقعیت این است که شاید آنان با نحوه رانندگی شما مشکل داشته باشند. سعی کنید که آهسته‌تر و نرم‌تر رانندگی و از چرخش و پیچیدن‌های ناگهانی خودداری کنید. این نحوه رانندگی هم احساس تهوع سرنشینان خودرو را کم می‌کند و هم از هزینه سرسام‌آور سوخت می‌کاهد.»


بیشتر بخوانید:  همه چیز در مورد ماشین گرفتگی ، ماشین زده شدن اطفال


اخبار خودرو