برای رفع این مشکل میتوانید از راهکارهای زیر کمک بگیرید:
تکنیک نفس کشیدن عمیق:
میتوانید برای موثر کردن کارآیی تکنیک نفس کشیدن به فضای باز بروید و یا در کنار پنجره یا نزدیک درختان و گیاهان و برای مدت ۵ دقیقه به هیچ چیز جز نفس کشیدن عمیق و خالی کردن ذهن خود از فشارهای عصبی فکر نکنید.با انجام این کار به طور مداوم به مرور اثرات آن را در جسم و روح خود میبینید و علاوه بر اینکه کمتر دچار استرس و ناراحتی میشوید، راهکارهای بهتری نیز در محل کار ارائه میدهید، زیرا اکسیژن بیشتری به مغزتان میرسد.
از مرخصیها استفاده کنید:
بر اساس تحقیقات کارمندان یا افراد شاغلی که از مرخصیهای خود استفاده میکنند راندمان کاری موفقتری نسبت به افراد دیگری دارند که از مرخصیهای خود استفاده نمیکنند.براساس آمارها بسیاری از کارآفرینان و افراد موفق در عصر حاضر با وجود مشغله فراوان همیشه از بازههای زمانی حتی کوتاه برای استراحت و رسیدگی به امور شخصی خود، رفتن به مسافرت و تمدد اعصاب استفاده میکنند تا با روحیه مضاعف، جسم و روح تازه نفس مجدداٌ به محل کار خود بازگردند.
ورزش کنید تا استرس را ضربه فنی کنید
انجام ورزش به دلیل ترشح مواد مفید در بدن از جمله اندروفین، سروتونین و تنظیم جریان خون یکی از مهمترین کارها برای برطرف کردن استرس و احساس شادی و نشاط و سرزندگی است.
کارشناسان اعتقاد دارند اثر درمانی برخی از ورزشها مانند دوچرخه سواری، دویدن، شنا، کوهنوردی، تنیس و به طور کلی ورزشهایی که فشار بیشتری از قلب و ماهیچهها وارد میکنند و فرد با انجام آنها دچار تعریق میشود، مفیدتر است، اما اگر به خاطر مشغلههای روزانه فرصت و زمان کافی برای رفتن به کلاسهای ورزشی ندارید هر روز مدتی پیاده روی انجام دهید یا به انجام تمرینات کششی بپردازید، انجام این کارها باعث میشود تا احساس آرامش و راحتی کرده کمتر دچار استرس و هیجان شوید.
البته داشتن استرس از جنبهای هم خوب است، اما نباید استرس از حد معینی فراتر رود و بر اعصاب فرد و تصمیم گیریهای وی تاثیر گذارد.
استرس کنترل شده باعث هوشیار بودن، توجه به اطراف، آینده نگری، پیش بینی وقایع، دور اندیشی، احتیاط و افزایش دقت و تمرکز میشود که همگی برای موفقیت در محیط کاری لازم است و مانع از روزمرگی و پسرفت در افراد میشود.
برای کنترل استرس علاوه بر تمامی موارد بالا، تغذیه خوب و سالم نیز بسیار موثر است، همچنین خواب کافی، برنامه ریزی منظم و صحبت با مدیر یا سایر افراد معتمد درخصوص شرایط استرس زا و یافتن راهکارهایی برای کنترل و مهار آنها که با این کارها میتوانید در زندگی کاری و حتی شخصی به فردی موفق تبدیل شوید.
فردی که دچار استرس و پسرفت کاری شده معمولاً بسیار زودرنج، هیجانی، بدخو، منزوی، بی علاقه به زندگی و خانواده، بی علاقه به تفریح و سرگرمی، علاقهمند به خوردن غذاهای ناسالم بویژه فست فود، بی توجه به ظاهر خود، بی انگیزه و دارای مشکل برای تمرکز در محل کارخود است که باید با تکنیکهای فوق استرس خود را مهار کند و در صورت ناتوانی برای جلوگیری از آسیبهای بیشتر به متخصص مراجعه کند.