عواقب ناشی از چاقی در دوران کودکی و نوجوانی مشکلات بهداشتی و تندرستی بسیاری را در کودکان به همراه دارد. چاقی در کودکی نیز به خطرات بهداشتی در بزرگسالی منجر می شود.
مشکلات بهداشتی مرتبط با چاقی نه تنها فیزیکی بلکه روانی و اجتماعی نیز هست، تصور منفی از آناتومی بدن خود در کودکان که منجر به کاهش اعتماد به نفس شده و مسئله چاقی کودکان را افسرده و عصبانی می کند که این امر اثر منفی خود را در رفتار و حتی ممکن است اثر منفی بر روی پیشرفت های علمی و اجتماعی بگذارد. کودکان چاق در معرض خطر بالای بیماری های قلبی و عروق، فشار خون بالا، افزایش خطر ابتلا به داشتن مقاومت به انسولین (دیابت نوع 2)، در معرض خطر داشتن مشکلات تنفسی مانند آسم، تنگی نفس، آپنه به هنگام خواب، اثرات فیزیکی بر روی سیستم عضلانی و مفصلی و استخوانی بدن و همچنین روی کبد قرار دارند. به نظر می رسد چاقی و درصد چربی بدن با مشکلات تنفسی همراه است، چاقی باعث کاهش ظرفیت ها و حجم های ریوی می شود.
این مطلب توسط آقای بهزاد زیبائی، کارشناس ارشد تربیت بدنی جهت انتشار در مجله پزشکی دکتر سلام تهیه شده است. لذا استفاده از این مطلب فقط با ذکر منبع مجاز می باشد.