تأثیر کارآفرینی بر روابط خانوادگی

کارآفرینی بسیار لذت بخش است و مزایای فراوانی دارد ولی یک کارآفرین یک زندگی عادی و معمول ندارد. فرد کارآفرین یک زندگی پر از چالش و ریسک دارد. فرد کارآفرین دز طول روز یک ساعت مشخص کار نمی کند، بلکه او بیشتر ساعات روز را در حال کار کردن است. کارآفرین موفق باید بتواند بین کار و زندگی خانوادگی خویش یک رابطه خوب برقرار کند. مقاله زیر تاثیرات کارآفرینی را بر خانواده مورد بررسی قرار می دهد.

work life balance

به‌طور خلاصه، کارآفرینی در ظاهر یک شغل پرزرق‌و‌برق به نظر می‌رسد؛ اما بسیاری از کارآفرینان از تأثیر این موضوع بر سلامتی و از همه مهم‌تر، بر روابطشان با اعضای خانواده راضی نیستند. بالا رفتن بدهی‌ها، افزایش نرخ بهره و نگرانی در مورد موضوعات بزرگ مشکلاتی هستند که کم‌خوابی در برابر آن‌ها بسیار کوچک است. مدیران و رهبران کسب‌‌و‌کار به دنبال این هستند که بین سلامتی، زندگی و کارشان تعادل برقرار کنند. به‌عنوان مثال رندی زاکربرگ، مؤسس و مدیرعامل زاکربرگ مدیا و خواهر مارک زاکربرگ، گفته است که دوستان، خانواده، تناسب‌اندام، خواب و کار موضوعات بسیار مهمی هستند و خودش هرروز ۳ مورد از آن‌ها را برمی‌گزیند و زمان خود را بین آن‌ها تقسیم می‌کند.

موضوعی که یک کارآفرین موفق را از دیگران متمایز می‌کند، این است که بتواند در کنار یک کسب‌و‌کار موفق، زندگی شخصی خودش را نیز به بهترین نحو مدیریت کند. بعضی از کارآفرینان معتقدند که یک سری از کارها صرف‌نظر از هزینه‌ای که دارند، باید حتما انجام شوند. اما واقعیت این است که اگر شما سلامتی و روابط خود را در کوتاه‌مدت قربانی کنید، باید چندین برابر بهای آن را در آینده پرداخت کنید. البته گفتن این حرف‌ها شاید ساده به نظر برسد؛ اما متعادل نگه داشتن کار و زندگی شخصی آسان نیست. آرامش ذهنی، سلامتی و خوشحالی از عوامل ضروری برای ساختن یک کسب‌و‌کار موفق هستند.

work life balance

این حقیقت را نباید نادیده گرفت که هرچقدر کسب‌و‌کار شما بزرگ‌تر و موفق‌تر شود، نیاز به توجه بیشتری خواهد داشت. و این یعنی شما مدت زمان کمتری در کنار اعضای خانواده خواهید بود و روابطتان با آن‌ها کمتر خواهد شد. اما دلیلی ندارد که شما هم این روند را ادامه دهید. داشتن روابط سالم خانوادگی و کارآفرینی باهم تداخل ندارند و شما می‌توانید هردوی آن‌ها را در کنار هم داشته باشید. برای انجام این کار باید کیفیت زمانی که با خانواده خود سپری می‌کنید، بالا ببرید. هرچقدر مشغله‌ی شما برای ساختن یک کسب‌و‌کار بیشتر باشد، اهمیت این موضوع هم بیشتر می‌شود. اغلب ما زمانی که در کنار خانواده هستیم نیز تلفن همراهمان را از خودمان دور نمی‌کنیم. صدای مداوم زنگ موبایل حواس ما را پرت می‌کند و اجازه نمی‌دهد که بتوانیم بر موضوعات مهم تمرکز کنیم. همین موضوع باعث می‌شود نتوانید رابطه‌ی عمیقی با اعضای خانواده‌ی خود برقرار کنید. بنابراین اگر شما هم کارآفرین هستید یا می‌خواهید این کار را انجام دهید، بهتر است قبل از اینکه دیر شود به عواقب کارهایی که انجام می‌دهید، فکر کنید و یک راه اساسی برای برقراری تعادل میان کار و زندگی شخصی خود پیدا کنید.

منبع:زومیت