فاکتورهای زیادی مثل، نداشتن انگیزه، نداشتن برنامه درست، ضعف و سستی اراده، داشتن روحیه منفی و بی توجهی به تواناییها و استعدادهای خویش، خودکم بینی و غیره در بوجود آمدن کم حوصلگی تاثیر دارند. بنابراین برای مقابله با این روحیه منفی و کاهش یا از بین بردن آن باید با توجه به هر یک از فاکتورهای تاثیرگذار، راه و شیوه مناسب و شیوه خاصی را اتخاذ کرد، بدین هدف به نکات و مطالب زیر توجه کنید:
- قبل از هر چیز با توجه به تواناییها و استعدادهای خویش هدفی معقول و قابل دسترسی و مطابق با شرایط و امکانات موجود برای خود ترسیم کنید.
- به منظور رسیدن به هدف مورد نظر از یک برنامه مدون و جدول زمان بندی شدهای استفاده کنید و خود را مقید به انجام آن کنید.
- اگر افکار منفی و احساس ضعف و خودکم بینی باعث کم حوصلگی شما شده است، با به خاطر آوردن تواناییها و استعدادها و موفقیتهای گذشته خویش و توجه به نقاط قوت زندگی، یاس و نا امیدی نسبت به آینده را به امیدواری و خوشبینی نسبت به آینده تبدیل کنید.
- یاد خدا و توجه و توکل و طلب کمک و یاری از او نقش موثری در ایجاد آرامش و امید به آینده دارد، بنابراین یاد و توجه و توکل به خداوند را در انجام کارها فراموش نکنید.
- باید علل و عوامل ضعف اراده خویش را بشناسید. توجّه کنید ضعف اراده غالبا در عدم اعتماد به بینش و تفکر، عدم شناخت خویش، با ارزش تلقى نکردن خود، عدم امنیت روانى، عدم تدبیر عقلانى در تشخیص امور و تمیز دادن امور از هم، شکستهاى گذشته و عوامل باز دارنده رشد و قوت نفس مانند محرومیت، سرزنش و رنجهاى مستمر ریشه دارد. زدودن هر یک از این عوامل در پرتو سرمایه گذاری و برنامه ریزى ممکن است.
- باید باور کنید مانند دیگر انسانها از توانمندى های بسیار برخوردارید. فراموش نکنید نقاط قوت انسان از نقاط ضعفش بیشتر است. تصمیم خوب در پرتو تکیه بر قوتها، جبران ضعفها و احساس توانمندى شکل می گیرد.
- بکوشید براى هر رفتارى انگیزهاى قوى داشته باشید و به ویژه از آثار مثبت تصمیم گیری ها و رفتارهاى خاص خویش به طور کامل آگاه شوید.
- در موقعیتى که به سرزنش و متهم شدن به ناتوانى و ناپختگى می انجامد، قرار نگیرید. براى تصمیم گیری ها و اقدامات خویش امنیت روانى فراهم آورید تا بتوانید به آرامى در برابر دیگران یا همراه آنان ابراز وجود کنید و برجستگى فکرى و فعالیت به جا را از طریق تصمیم آشکار سازید.
- در برابر اراده پولادین انسان همه سختى ها آسان می شود. به استقبال کارهاى به ظاهر دشوار بروید و به خود تلقین کنید می توانید در این امور درست تصمیم بگیرید و افتخار موفقیت در انجام آنها را به دست آورید.
- از خواب زیاد، پرخورى و دیگر اسباب تنبلى و سستى اراده بپرهیزید.
- تردید در تصمیم گیری و تاخیر در عمل سبب از دست رفتن منافع معنوى و مادى فراوان می شود و زیانهاى بسیار را به ارمغان مىآورد.
- تصمیمات به جا و پر ارزش گذشته خود را به یاد آورید و توجه کنید که چون گذشته براى انجام دادن کارهاى مهم آمادگى دارید.
- در تصمیمها و فعالیتهاى بزرگان دقت کنید، در همسانسازى و الگوپذیرى جدى باشید تا جرات انجام کار یابید و توان تصمیم گیری و اجرا در شما تقویت شود.
- ورزش مستمر و منظم را که در تقویت اراده بسیار موثر است، فراموش نکنید.
- با تصمیم های آسان در کارهاى ساده، به تدریج خود باورى و توانمندى را در خویش پدید آورید و راه را براى تصمیم گیری در امور مشکل و پیچیده هموار سازید.
- منبع-
bornanews.com