بسیاری از افرادی که حساسیت فصلی دارند، ممکن است از اینکه در فصل آلرژی به برخی غذاها حساس هستند تعجب کنند. به این پدیده سندرم آلرژی دهانی می گویند و شایع ترین آلرژی غذایی است که در بزرگسالان مبتلا به آلرژی فصلی دیده می شود. از مشخصه های سندرم آلرژی دهانی، خارش دهان و گلو بعد از خوردن بعضی غذاهای خاص و بیشتر در افرادی شایع است که از آلرژی به گرده ها رنج می برند.
سندروم آلرژی دهانی توسط برخی از آلرژن های خاص موجود در این غذاها تحریک می شود که با پروتئین های موجود در گرده ها یکسان است. سندروم آلرژی دهانی در کودکان نیز ممکن است اتفاق بیفتد اما در بزرگسالان خیلی شایع تر است، چون ابتدا باید آلرژی به گرده ها در فرد گسترش پیدا کند.
در بسیاری از مبتلایان به سندروم آلرژی دهانی، واکنش خفیف است و به محض هضم غذا از بین می رود. اما با این حال باز هم می تواند اذیت کننده باشد، مخصوصا اگر ندانید عامل تحریک کننده چیست. در ادامه غذاهایی را به شما معرفی خواهم کرد که سندروم آلرژی دهانی را تحریک می کنند.
میوه ها
اگر دچار آلرژی فصلی هستید، وقتی میوه هایی مانند سیب، هلو، شلیل، گیلاس، گلابی و زرد آلو را می خورید مواظب باشید دچار سندروم آلرژی دهانی نباشید. همچنین شاید بهتر باشد از گروه ملون ها مانند طالبی، هندوانه و عسلک هم دوری کنید. میوه های گرمسیری مانند موز و کیوی نیز همین وضعیت را دارند. این میوه ها بیشترین نقش را در این سندروم ایفا می کنند.
سبزیجات
میوه ها تنها غذاهایی نیستند که می توانند علائم آلرژی را تشدید کنند، سبزیجات نیز می توانند در این میان مقصر باشند. سبزیجاتی که مشکوک به تحریک سندروم آلرژی دهانی هستند عبارتند از هویج، کرفس، کدوسبز، فلفل دلمه ای، خیار، پیاز، سیب زمینی سفید و برگ چغندر.
ادویه ها و دانه ها
قبل از اینکه به سراغ ادویه جات بروید، باید این را بدانید که چگونه برخی ادویه جات، گیاهان و دانه ها می توانند به حساسیت فصلی تان واکنش نشان دهند. جعفری، گشنیز، رازیانه، آفتابگردان، زیره سیاه، خردل، زیره سبز و شوید می تواند باعث احساس خارش ناراحت کننده ای در گلو و دهان شود.
حبوبات و آجیل
بادام زمینی و دانه های سویا دو مورد از تحریک کننده های اصلی سندروم آلرژی دهانی هستند. اگر به بادام زمینی واکنش نشان دادید بهتر است با یک متخصص مشورت کنید و تحت معاینه قرار بگیرید تا مطمئن شوید واکنشتان نسبت به بادام زمینی و دیگر آجیل ها و حبوبات خیلی شدید نباشد.
راه حل؟
اگر می بینید که در فصل بهار و تابستان نمی توانید زیاد به سمت غذاهایی که دوست دارید بروید ناراحت نشوید، مجبور نیستید کاملا بدون میوه، سبزیجات، ادویه جات و آجیل ها سر کنید. در بسیاری موارد پختن یا مایکروفر کردن غذای تحریک کننده آلرژی به شکستن پروتئین های غذا که عامل خارش دهان و گلو هستند کمک می کند.علاوه بر این، گرفتن پوست میوه ای که می خورید ( مانند سیب و هلو ) می تواند قرار گرفتن در معرض این پروتئین ها را کاهش دهد و در نتیجه واکنش های آلرژیک کمتری را تجربه کنید.
سایت دکتر کرمانی