چاشنی موسیر و استفاده های مختلف آن

قصدداریم در این بخش از خواص درمانی و ویژگی های مفید موسیر بگوییم، آیا میدانستید این گیاه خوشبو برای  مشکلات مفصلی و ارتوپدی مصارف درمانی زیادی دارد و همچنین می تواند به بهبود عملکرد سیستم گوارشی تان کمک زیادی کند، برخی آشپزها از پودر موسیر برای معطرشدن انواع غذاها استفاده می کنند.

عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: موسیر ایرانی از گیاهان اندمیک کشور است.

پروین رامک اظهار کرد: موسیر ایرانی یکی از گیاهان اندمیک ایران است که به لحاظ خواص و مصارف خوراکی نزدیکترین گونه به سیر محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: در ایران از دیرباز موسیر دارای مصارف خوراکی متعددی بوده و به عنوان چاشنی در تهیه چاشنی، ترشی و یا معطر و ضدعفونی کردن دوغ و ماست استفاده می‌شود.

رامک افزود: همچنین در طب سنتی ایران برای درمان روماتیسم و کاهش التهاب مفاصل، هضم کننده غذا، اشتهاآور و… به کار برده می‌شده است.

این پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: موسیر ایرانی غنی از عناصر معدنی مانند آهن، مس، روی، منگنز، پتاسیم و… بوده و به لحاظ تغذیه‌ای، پیاز موسیر از ارزش بالایی برخوردار است.

وی از ترکیبات این گیاه به آلیسین اشاره کرد و گفت: این ماده به لحاظ بیولوژیکی ترکیب فعالی بوده و خاصیت باکتری‌کشی، قارچ‌کشی و ضدپارازیت بودن آن گزارش شده است.آلیسین موجود در عصاره کلروفرمی موسیر ایرانی قادر است از رشد و تکثیر سلول‌های سرطانی نوع Hela و Mcfv جلوگیری کند.

  ایسنا