هشدارهای حمله قلبی در بانوان

بهتر است با برخی نشانه های حمله قلبی در بانوان آشنا شوید، از جمله علائم بیماری قلبی در خانم ها می توانیم به  احساس ناراحتی یا درد قفسه سینه ، درد فک، گردن،  پشت کمر یا بازو، استرس، خستگی، تنگی نفس، احساس سبکی سر یا تهوع، تعریق و درد معده اشاره کنیم.

آگاهی از بیماری قلبی و علائم مربوط به آن می تواند به کاهش خطر ابتلا به حمله قلبی در بانوان کمک کند، زیرا افراد جامعه تصور می کنند که بیماری قلبی یک بیماری رایج در میان مردان است، اما در حقیقت سالانه بسیاری از بانوان بر اثر حمله قلبی و سایر مشکلات قلبی جان خود را از دست می دهند.

متخصصان بر این باورند که علائم بیماری قلبی در مردان نسبت به علائمی که بانوان تجربه می کنند بسیار متفاوت است.

علائم حمله قلبی در بانوان

علائم بسیاری برای حمله ی قلبی وجود دارد که ممکن است در بانوان دیده شود. همچنین برخی از این علائم بدون نشانه هستند که معمولا نادیده گرفته می شوند.

ناراحتی و درد قفسه سینه

احساس ناراحتی یا درد قفسه سینه یکی از علائم حمله قلبی در میان بانوان و مردان بوده، اما احساس این درد در برخی از بانوان به طور متفاوتی است.افراد معمولا درد قفسه سینه را در قسمت چپ قلب تجربه می کنند، اما این درد در برخی از بانوان در هر نقطه از قفسه سینه با احساس فشار بوده که این درد بسیار ناراحت کننده است. 

درد فک، گردن، پشت کمر یا بازو

درد فک، گردن، پشت کمر یا بازو از علائم رایجی است که معمولا در بانوان گزارش می شود.بیشتر بانوان در زمان درد فک، درد گردن یا پشت کمر دچار سردگمی می شوند، زیرا ذهنیتی که نسبت به حمله ی قلبی دارند درد قفسه سینه یا بازوی چپ است.همچنین این درد می تواند در زمان خواب نیز روی دهد.

درد معده

گاهی اوقات بانوان درد معده مرتبط با حمله قلبی را با زخم معده، آنفولانزا یا سوزش سر دل اشتباه می گیرند.متخصصان قلب معتقدند که درد معده ناشی از حمله قلبی موجب فشار بیش از حد بر روی ناحیه شکمی می شود. 

تنگی نفس، احساس سبکی سر یا تهوع

برخی اوقات ممکن است فرد مشکل در نفس کشیدن را بدون هیچ دلیل خاصی تجربه کند و احساسی مانند یک دونده ی ماراتون را داشته باشد، در صورتیکه در واقعیت اینطور نیست.این علائم ممکن است به همراه نشانه های دیگری منجر به حمله قلبی شود. 

تعریق

عرق سرد در بانوانی که در معرض خطر حمله قلبی هستند بسیار رایج است.این نوع تعریق احساس استرس و اضطراب را به دنبال دارد و با تعریق بعد از تمرنیات ورزشی متفاوت می باشد.بنابراین برای جلوگیری از عوارض آن بررسی این نوع تعریق حائز اهمیت است. 

خستگی

برخی از بانوان در زمان حمله قلبی احساس خستگی شدید دارند، به طوریکه گزارش شده توانایی حرکت ندارند.در بیشتر موارد بیماران از خستگی در قفسه سینه نیز شکایت دارند. 

اختلالات خواب

براساس مطالعات انجام شده در دانشگاه ییل امریکا، انسداد کامل یا بخشی از راه های هوایی فوقانی در طول خواب می تواند موجب آپنه شود که با فرآیند تنفس تداخل دارد و مقدار خون پمپاژ شده را کاهش می دهد. در این شرایط احتمال خطر حمله قلبی افزایش می یابد.

استرس

ضربان قلب تند و عرق سرد می تواند با استرس در فرد اشتباه گرفته شود، اما این نشانه می تواند منجر به حمله قلبی شود.

عوامل خطر حمله قلبی در بانوان

برخی از عوامل تاثیر گذار بر قلب در بانوان و مردان شامل فشارخون بالا، چاقی و کلسترول بالا است، اما برخی از عوامل دیگر نیز در بروز مشکلات قلبی بانوان نقش دارند.

  • سیگار کشیدن بزرگترین عاملی است که منجر به بیماری قلبی در بانوان می شود.
  • افسردگی و استرس های روانی بیشتر بر قلب بانوان تاثیر می گذارد. افسردگی می تواند سبک زندگی سالم را از بین ببرد، بنابراین در صورت داشتن افسردگی یا سایر استرس های مرتبط از روش های درمانی توصیه شده پیروی کنید.
  • سندرم متابولیک که ترکیبی از فشارخون بالا، تری گلیسرید بالا، قند خون بالا و چربی های اطراف شکمی است می تواند به بانوان آسیب بیشتری وارد کند.
  • سطح پایین استروژن بعد از یائسگی موجب افزایش خطر بیماری های قلبی-عروقی خواهد شد.

روش هایی برای کاهش خطرات حمله قلبی در بانوانبا اتخاذ سبک زندگی سالم می توانید خطر بروز حملات قلبی را کاهش دهید.

تمرینات ورزشی

سعی کنید در طول روزهای هفته تمرینات ورزشی منظم و متوسطی به مدت نیم ساعت تا یک ساعت داشته باشید.تمرینات ورزشی مانند پیاده روی تند برای بانوان مفید خواهد بود. همچنین اگر تمرین کردن در یک جلسه برای شما کار دشواری است می توانید تمرینات خود را به  ۳ تا ۴ جلسه در روز تقسیم نمایید.

حفظ وزن سالم

داشتن وزن سالم و ثابت با BMI طبیعی بسیار مفید است. اگر BMI فردی ۲۵ یا بالاتر باشد بیشتر در معرض خطر بیماری های قلبی قرار می گیرد.

ترک سیگار

از مصرف سیگار اجتناب نمایید یا برای ترک این عادت تلاش کنید، زیرا سیگار کشیدن برای سلامتی مضر بوده و عاملی بزرگ مرتبط با بیماری های قلبی است. 

حفظ یک رژیم غذایی سالم

پیروی از یک رژیم غذایی سالم با میزان پایینی از کلسترول، نمک و چربی توصیه می شود.امروزه موادغذایی سرخ شده بسیار مورد استقبال قرار گرفته و این در حالیست که فوایدی برای سلامتی ندارند.

مصرف آسپرین

براساس انجمن قلب امریکا، مصرف یک عدد آسپرین در روز می تواند فواید بسیاری مانند جلوگیری از بروز سکته و حمله قلبی در بانوان داشته باشد. همچنین موجب کاهش خطر ابتلا به سایر بیماری های قلبی خواهد شد.البته از مصرف خودسرانه ی آسپرین برای جلوگیری از ابتلا به بیماری قلبی اجتناب نمایید.قبل از مصرف این قرص با پزشک خود در مورد فواید، عوارض، هشدارها و میزان دوز مناسب مشورت کنید.

سایر اقدامات پیشگیرانه

بیماری هایی مانند دیابت و همچنین فشارخون بالا و کلسترول بالا را مدیریت کنید، زیرا منجر به مشکلات قلبی خواهند شد.مکمل امگا ۳ می تواند دارای فوایدی برای بانوانی با مشکلات قلبی باشد.

نسخه