دارچین گیاهی درختی با ارتفاع متوسط 6 متر می باشد. این گیاه بیشتر در مناطق سیلان و هندوستان وجود دارد. قسمت مورد استفاده ی گیاه دارچین پوست ساقه های آن است که اکثرا از درختان چهار ساله به بعد استفاده میشود. البته هر چه درخت دارچین جوان تر باشد، اسانس به دست آمده از آن مطبوع تر خواهد بود.
ترکیبات مهم اسانس دارچین:پوست دارچین نواحی مختلف و یا سنین مختلف گیاه دارای مقادیر متفاوتی اسانس است. مهم ترین ترکیب موجود در اسانس دارچین سینام الدهید به میزان 80-65 درصد است.ترکیبات دیگر شامل تانن موسیلاژ پروسیانیدین ها و مقدار بسیار کمی کومارین است.بوی اصلی اسانس دارچین مربوط به سینام الدهید میباشد که در سال های اخیر به طریق مصنوعی نیز تهیه میشود.بسیاری از محصولاتی که بوی دارچین می دهند از جمله ادامس ها از اسانس مصنوعی دارچین در ان ها استفاده میشود.همچنین از الدهید سینامیک در عطر سازی استفاده میشود.
اثرات مهم دارچین :
مقوی معده ضد نفخ – قابض و معطر کننده
اثرات عمده و مهم دارچین مربوط به دو دسته از مواد ان است:1-اسانس به عنوان محرک و برطرف کردن سوء هاضمه
2-تانن به عنوان مواد قابض
همچنین برای کمک به برطرف کردن اسهال رفع ضعف عمومی بدن تحریک هضم غذا و گردش خون بدن از ان استفاده می کنند
فراورده های گیاهی :
دارچین اکثرا به صورت مخلوط با گیاهان دیگر مصرف میشود.همچنین به صورت چای کیسه ای تهیه شده که با قرار دادن در یک لیوان اب جوش برای چندین دقیقه قابل مصرف است.
مقدار مصرف :
روزانه میتوان 4-2 گرم از پودر دارچین استفاده کرد.استفاده از اسانس ان روزانه بین 2/0-50/0گرم بلامانع است.
موارد منع مصرف :
بهتر است در زمان حاملگی وجود زخم های گوارشی در دستگاه گوارشی در دستگاه گوارش و در تب هایی با منشاء اشناخته مصرف نشود.
نکته ی مورد توجه :
استفاده از دارچیندر زمان شیردهی مطالعه نشده است و بهتر است در این زمان مصرف نشود.
منبع: شفا آنلاین