در هر زمان از هر هزار شخص یک شخص به کهیر دچار میشود و تا پایان عمر چیزی حدود 5 تا 7 درصد مردم مبتلا به کهیر میشوند. کهیر یک بیماری پوستی خارشدار است که با تورم قرمز رنگ و خارش زیاد نمایان میشود تا جایی که شخص ممکن است دچار بی خوابی شود.
طول مدت این بیماری ممکن است یک روز تا 20 سال طول بکشد و عوامل مختلف تغذیهای،استنشاقی، عفونتهای مختلف میکروبی و ویروسی میتواند عامل ایجاد آن باشد. این بیماری معمولاً در چه سنی بروز میکند، گفت: از نوزاد گرفته تا فرد سالمند ممکن است کهیر بزند.
در کهیر حاد کمتر از 6 هفته این عارضه برطرف میشود ولی در کهیر مزمن بیش از 6 هفته به طول میانجامد.
4 درصد انواع کهیرها مربوط به مواد غذایی، دریایی، ماهی، میگو، صدف و تخممرغ است. همچنین انواع چاشنیها، آجیل و مواد افزودنی غذاهای صنعتی و کنسروی بهویژه مواد رنگی سبب تشدید کهیر در 20 درصد مردم میشود. این متخصص پوست و مو تصریح کرد: باید مراقب بود که در برخی موارد خوراندن شیر گاو به نوزادان بهویژه زیر یکسال سبب بروز کهیر میشود.
تورم پلک، صورت و حتی تورم زبان با عنوان آنژیواِدم از دیگر علائم کهیر است حتی در برخی موارد سبب ایجاد تورم در ناحیه گلو و حنجره میشود که تنگی نفس را به همراه دارد. صیرفی استرسهای روحی و استفاده بیش از حد از فست فودها و کنسروهایی که حاوی رنگهای صنعتی است را از عوامل تشدیدکننده کهیر عنوان کرد.
در کمتر از 10 درصد موارد عامل ایجاد کهیر مشخص میشود و 90 درصد مشخص نیست که پزشک با توجه به نوع کهیر،انواع آنتی هیستامین یا خنککننده های موضعی مانند لوسیون کالامین را برای افراد توصیه میکند.
از نظر علمی تأثیر اینگونه مواد غذایی بر بهبود کهیر ثابت نشده است.
منبع : فارس