قارچ یکی از خوشمزه ترین انواع مواد خوراکی است که استفاده های مختلفی از جمله درمان بیماری ها از آن می شود. قارچ ها انواع و گونه های بسیار مختلفی را شامل می شوند که در صورت برخورد با نوع سمی آن باید بسیار مراقب بود. برای شناسایی انواع قارچ ها با دکتر سلام همراه باشید.

یک محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: حدود 25 گونه قارچ خوراکی شناسایی شده است.

دکتر اسفندیار حسنی‌مقدم اظهار کرد: همه قارچ‌ها خوراکی نبوده بلکه در میان آنها انواع غیرسمی و غیرخوراکی نیز وجود دارد. بنابراین قبل از مصرف آنها باید از غیرسمی بودنشان اطمینان حاصل کرد.

وی با بیان اینکه در میان قارچ‌های خوراکی تنها تعداد محدودی توسط انسان برای تغذیه پرورش داده می‌شوند، افزود: حدود 25 گونه از 2000 گونه خوراکی به صورت اهلی درآمده‌اند و اکثراً به شکل وحشی در طبیعت رشد می‌کنند.

حسنی‌مقدم ادامه داد: قارچ‌های خوراکی به دلیل دارا بودن بافتی لذیذ و معطر توانسته‌اند جایگاه خود را در رژیم غذایی اکثر مردم پیدا کنند به طوری که سرانه مصرف قارچ در برخی کشورهای صنعتی بسیار بالاست.

این پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با بیان اینکه تاریخ مصرف قارچ‌های خوراکی به عنوان غذا و دارو به زمان‌های بسیار دور برمی‌گردد، گفت: شرایط محیطی حاکم بر غارها نظیر دما و رطوبت ثابت، این مکان‌ها را به عنوان مناسب‌ترین محل‌های پرورش قارچ از قدیم‌الایام مطرح ساخته است.

وی تصریح کرد: با این حال عدم دستیابی همیشگی به غارها و نبود شرایط بهداشتی مناسب در آنها، تولید اقتصادی قارچ را با محدودیت مواجه ساخته است که با پیشرفت دانش بشری پرورش و تولید قارچ به ساختارهای مصنوعی در روی زمین کشیده و باعث رفع محدودیت‌های پرورش آن در سطح تجاری شد.

حسنی‌مقدم خاطرنشان کرد: با توسعه امکانات و پیشرفت دانش بشری، سیستم‌های متحرک جایگزین سیستم‌های ثابت پرورش قارچ شدند و توسعه سیستم‌هایی همچون جعبه‌ای و کیسه‌ای عملیات تولید قارچ را به صورت چندطبقه‌ای درآورد.

 

منبع: ایسنا