آیا می دانید آسم (Asthma) یکی از بیماری های شایع دوران کودکی است؟ با مطالعه ی این بخش از مجله پزشکی دکتر سلام در مورد آسم در دوران کودکی صحبت می کنیم.
ژنتيک و فاکتورهاي محيطي از عوامل موثر در ابتلا به آسم به شمار مي رود. بر اساس بررسي هاي انجام شده، بیش از 22 جایگاه ژنی مرتبط با آسم بر روی 15 کروموزوم شناسایی شده است و همچنين آلرژن هاي استنشاقي، عفونتهاي ويروسي دستگاه تنفسي و آلوده کننده هاي محيط همچون دود تنباکو از عوامل محيطي تاثير گذار در ابتلا به آسم به شمار مي رود.
سرفه، خس خس سینه، تنگی نفس، افزایش خلط، حساس بودن به بوها مانند بوی غذا، بوی عطر و بوی بعضی از گل های تند را از جمله نشانه های این بیماری است. این بیماری با چهار شدت موعدی، خفیف، متوسط و وخیم در بیماران بروز می کند .
در بیمارانی که در گروههای اول بیماری دسته بندی می شوند نیاز به درمان مداوم نیست و درمانهای کوتاه مدت در این بیماران به کار گرفته می شود اما در بیماران با میزان ابتلاء شدیدتر درمانهای مداوم و نگهدارنده حتی در زمانهای بدون علائم نیز استفاده می شود .
استفاده از داروهای کورتون دار استنشاقی بهترین راه درمان این بیماری می باشد. استفاده منظم از داروهای تجویزی و اجتناب از حضور در محل های محرک زا بهترین راه پیشگیری از حملات آسمی است.