برای هیچ انسانی سخت نیست که بتواند در کمترین زمان ممکن، وضعیت زندگی خود را تغییر دهد. در واقع می توان گفت: که انسان تنها مخلوقی است که این قدرت را دارد و فقط کافی است که اراده کند. به گفته ی روانشناسان، دنیای انسان آن چیزی نیست که می بیند بلکه آن چیزی است که در ذهن او می گذرد.
مهم است بدانیم که ما به عنوان اشرف مخلوقات می توانیم خالق زندگی خود باشیم ،برای اینکه بتوانیم افریننده ی زندگی خود باشیم باید با کار و روش ذهن خود آشنا شویم و بعد بتوانیم آن را کنترل کنیم ،به افراد سیگار ی توجه کنید ،افرادی سیگاری کاری را انجام می دهند که نمی خواهند ،بارها درصدد ترک سیگار هستند ،برا دو هفته سیگار را ترک می کنند اما بعد از دو هفته ، دوباره با دیدن سیگار ،شروع می کنند به سیگار کشیدن و دقیقا کاری را انجام می دهند که نمی خواهند و در واقع عاملی آن ها را به سمت سیگار کشیدن سوق می دهد .
واقعا در ذهن این افراد چه می گذرد ؟در ذهن این افراد این فیلم می گذرد که آن ها در حال سیگار کشیدن هستند و به هر دلیلی ،این سیگار کشیدن به آن ها ارامش می دهد و این فیلم و این تصویر را در ذهن خود بزرگ ،نزدیک و رنگی و با کیفیت می بینند .در حالی که همین فرد می تواند تصاویر ذهنی خود را به صورت ارادی تغییر دهد ،می تواند این تصویر را که موجب سیگار کشیدن این فرد می شود و او را به سیگار کشیدن سوق می دهد را تغییر دهد ،می تواند این تصویر را به تصویر کوچک ،دور و تاریک و سیاه و سفیدتغییر دهد.
بهرحال برای انجام هر کار و اجرای هر تصمیمی باید پشتکار و اراده داشته باشیم ،برای اینکه عزم و اراده ی راسخ داشته باشیم برای انجام هر کاری و عملی کردن هر تصمیمی ، بهتر است به تصاویری که در ذهن داریم توجه کنیم .گاهی اوقات متوجه می شویم که برای انجام کاری ارداه و عزم راسخ نداریم و نمی توانیم کاری را پیش ببریم ،مثلا خانمی را در نظر بگیرید که وسواس دارد و مدام روزش را به تمیز کردن خانه سپری می کند ،ده بار کمد را مرتب می کند و ده بار خانه را طی می کشد واطرافیان او ،همسر و فرزند او قصد دارند او را ترک کنند و او این موضوع را می داند ولی اراده و عزم راسخ برای کنار گذاشتن وسواس خود ندارد.
همچین فردی باید به تصاویر ذهنی خود توجه کند ،و خاطره ای از زندگی خود را به یاد بیاورد که اراده ی قوی داشته است و به احساس خود توجه کنید و آن را در تمام بدنش به چرخش در آورد و سپس موقعیتی را به یاد آورد که می خواهد در آن اراده داشته باشد ،مثلا همان وسواسی که می خواهد کنار بگذارد ،و همزمان که آن موقعیت وسواسی را که بیاد می آورد آن احساس موقعیت اول را یعنی داشتن اراده ،را تعمیم دهد .
تا بتواند در موقعیت های مختلف اراده ی لازم را داشته باشد .ما انسان ها در واقع تنها موجودی هستیم که می توانیم به صورت ارادی دنیای درونی خودمان را به صورت ارادی تغییر دهیم و دنیای متفاوتی را داشته باشیم و در واقع دنیای ما انسان ها دنیای بیرونی نیست بلکه تفسیری هست که ما در دنیای درون یعنی ذهنمان از اطراف و محیط و دنیای بیرونی داریم.
راه دانا