اهمیت پیش غذا، کمتر از اهمیت شام و ناهار نیست. در بسیاری از مهمانی ها می بینیم که غذاهایی به عنوان پیش غذا سرو می شود که در سلامتی انسان بسیار تاثیر گذار است. مثلا بعضی از این پیش غذاها، به سرعت مقدار زیادی ویتامین بدن را تامین می کنند ولی شاید به نظر سرو کردن پیش غذا، زمان گیر باشد ولی در واقع چنین نیست.
معمولاً در ایران خوردن «استارتر» یا همان «پیش غذا» چندان رسمیت ندارد و احتمالا اگر آن را به عنوان یک وعده غذایی تحویل بگیرند یا آنقدر کامل است که خودش به تنهایی یک وعده غذایی اصلی به حساب میآید، یا فقط در سالاد کاهو و سوپ خلاصه میشود! در حالی که پیش غذا جوری تکمیل کننده غذای اصلی است که نباید آنقدر سنگین و زیاد باشد که مهمان سیر شود و یا بدون وقفه به همراه غذای اصلی سرو شود! پس علاوه بر ساده بودن و سبک بودن، پیش غذا باید با فاصله ۱۰-۱۵ دقیقهای از غذای اصلی، سرو شود.
در این مطلب چند پیش غذای ساده و سریع برایتان آماده کردهایم تا اگر خواستید با یک پیش غذای خوب از مهمانتان پذیرایی کنید اما زمان اندکی داشتید، خیلی سریع و بیدردسر سفرهتان را رنگین کنید.
اسنک کالباس و پنیر
انواع اسنکها یکی از پرطرفدارترین پیش غذاها هستند، مرغ، گوشت چرخ کرده و کالباس میتواند مواد میانی اسنک باشد اما اگر میخواهید در عرض چند دقیقه پیش غذایتان آماده شود، اسنک کالباس بهترین گزینه است. کافی است کمی سس مایونز روی یک عدد نان تست بزنید، یک عدد کالباس را روی نان بگذارید، بعد از آن پنیر گودا ورقهای و یک عدد نان تست دیگر را روی آن قرار بدهید. آن را مدت کوتاهی در ساندویچساز بگذارید و اگر ساندویچساز ندارید، یک قاشق روغن داخل داخل ماهی تابه بریزید و آن را روی حرارت کم قرار دهید. ساندویچ را در ماهی تابه بگذارید و اجازه دهید دو طرف نان کمی تست و خشک شود. حالا اسنک را به شکل مثلث برش بدهید و با سس مایونز و خردل تزئین کنید.
اسنک مرغ
ترکیب عالی مرغ، قارچ و مقداری خلال سیبزمینی و پیاز، به همراه پنیر ورقهای هم میتواند مواد میانی اسنک باشد. برای درست کردن آن باید سینه مرغ را ریز و نازک خرد کنید و با پیاز تفت دهید وقتی گوشت مرغ پخته شد، آن را با قارچ مخلوط کنید. نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و حالا چند قاشق از این مخلوط را روی نان تست بریزید. پیاز خام را که خیلی نازک و خلالی خرد کردهاید روی مرغ بگذارید و بعد نوبت خلال سیبزمینی و پنیر ورقهای است، در مرحله آخر هم مثل اسنک کالباس، آن را روی گاز یا در ساندویچساز آماده کنید.
مینی کورن داگ
شاید تا به حال«کورن داگ» را در فست فودها امتحان کردهاید یا اسمش را در منو کنار سیبزمینی و قارچ سوخاری دیدهاید. برای درست کردن این سوسیس محبوب باید یک پیمانه ماست را با دو عدد تخم مرغ و سه قاشق سس خردل مخلوط کنید، بعد هم یک و یک چهارم پیمانه آرد سفید، یک پیمانه آرد ذرت یا آرد سمولینا، یک قاشق چایخوری بکینگ پودر، یک دوم قاشق چایخوری جوش شیرین، مقداری نمک، یک قاشق چایخوری شکر و یک سوم پیمانه آب را اضافه کنید و هم بزنید تا صاف و یکدست شود. حالا سوسیس کوکتلهای انگشتی را به سیخ چوبی بزنید و در خمیری که آماده کردید، فرو کنید و در مرحله آخر هم آنها را در روغن داغ سرخ کنید. بهتر است وقتی سوسیسها را از روغن بیرون آوردید آنها را روی دستمال بگذارید تا روغن اضافهاش گرفته شود.
بادمجان و پنیر
یکی از خوبیهای بادمجان این است که چه به تنهایی سرخش کنید، چه مواد دیگری به آن اضافه کنید، کلا خوشمزه است و میتوانید با استفاده از آن چندین نوع غذا و پیش غذای متنوع درست کنید. بنابراین اگر علاقهای به بادمجان ندارید، به سلیقه خودتان شک کنید، نه به خوبیها و مقام بادمجان! یکی از سریعترین و مناسبترین پیش غذاهایی هم که میتوان با آن درست کرد، بادمجان با پنیر است. کافیست بادمجان را حلقه حلقه و سرخ کنید، بعد گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده کمی سرخ کنید و مقداری رب گوجه به آن اضافه کنید. یک قاشق از مواد را روی حلقهای بادمجان بگذارید و پنیر پیتزا روی آن بریزید، حالا بادمجانها را حدود ۵ یا۱۰ دقیقه در فر قرار دهید تا پنیرش کمی آب شود.
سالاد سیب زمینی
بهتر است اگر میخواهید برای پیش غذا سالاد درست کنید، دو گزینه تکرای سالاد ماکارونی و سالاد الویه را فراموش کنید و به سالادهای دیگری مثل سالاد سیبزمینی یا کلم و انار هم فکر کنید! سیبزمینی پخته شده را به شکل مربع خرد کنید، مقداری شوید تازه و خیارشور خرد شده به آن اضافه کنید، حالا باید مقداری ماست چکیده و سس مایونز را با هم مخلوط کنید و به سیب زمینی اضافه کنید. اگر به اندازه کافی فرصت دارید و حال و حوصله پختن سینه مرغ را داشتید، حتما مقداری هم سینه مرغ به سالادتان اضافه کنید.
سالاد کلم و انار
سالاد کلم روی میز بسیاری از رستورانها پیدا میشود و درست کردن آن بسیار ساده است، کافیست کلم را بسیار ریز خرد کنید و هویجی که با رنده ریز، رنده کردهاید را به آن اضافه کنید، اگر دوست داشتید، مقداری سس مایونز روی سالاد بریزید و مخلوط کنید. احتمالا طعم ترش و شیرین انار را در این سالاد دوست خواهید داشت، بنابراین در مرحله آخر حتما به عنوان تزئین از انار استفاده کنید.
آوینی نیوز