tare-tizak

تره تیزک یک گیاه یک ساله است که طول  آن به 20 تا 30 سانیتمتر می‌رسد و به شکل نپخته، بعنوان طعم دهنده به غذا و دم‌کرده مورد استفاده قرار می گیرد.

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه وجود لکه های سفید روی گیاه تره تیزک که نوعی قارچ است را عامل بیماری دانست و به افراد توصیه کرد، از خوردن این نوع تره تیزک‌ها خودداری کنند.

علی شیر نیازی فرد از شاهی که در زبان محلی به آن “تره تیزک” گفته می‌شود به عنوان یکی از گیاهان خودروی بهاری یاد کرد که به صورت خام به عنوان سبزی و به شکل سالاد و یا غذاهای مختلف مصرف می‌شود.

‌محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه گفت: این گیاه اثر بازکننده عروق بخصوص عروق قلب را دارد.

به گفته نیازی فرد، تره تیزک یک گیاه یک ساله است که ارتفاع آن به 20 تا 30 سانیتمتر می‌رسد و به صورت خام، چاشنی و دم‌کرده مورد استفاده قرار می گیرد.

نیازی فرد برگ، گل، میوه و دانه را از مهم‌ترین قسمت های این گیاه بهاری دانست که به عنوان گیاه دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نیازی فرد، ماه‌های اردیبهشت و خرداد را زمان برداشت این گیاه که به صورت وحشی سبز می‌شود، دانست.

نیازی فرد، وجود لکه‌های سفید روی این گیاه که نوعی قارچ است را عامل بیماری دانست و به افراد توصیه کرد: از خوردن این نوع تره تیزک‌ها خود‌داری کنند.

‌تره تیزک (شاهی) گیاهی خوراکی از تیره چلیپاییان با نام علمی “لپیدیوم ساتیوم” است که به صورت خودرو در استان کرمانشاه می‌روید.

منبع- ایسنا