بررسی ویژگی های درمانی برگ گردو

از خواص مختلف برگ گردو چه میزان اطلاع دارید؟ این گیاه خاصیت های مختلفی برای سلامتی مان در بردارد؛ از جمله می توانیم به رنگ کردن پوست و مو ، تصفیه کننده خون، تسکین اگزما و عفونت‌های چرکی و کاهش قند خون اشاره کنیم. برخی راهنمایی های طب سنتی برای استفاده از گردو و مشتقات آن را در این بخش در اختیارتان قرار خواهیم داد .

۱۳ نکته درباره برگ گردو

۱- گردو یک منبع غذایی رایج است که در آشپزی و پخت نان و کیک مصرف دارد. روغن آن در جلا، رنگ و عطرسازی استفاده می‌شود.

۲- مصرف عصاره گردو برای رنگ کردن مو، یک روش قدیمی است و برای رنگ کردن پوست نیز به کار می‌رفته است.

۳- پوسته چوبی گردو به عنوان حامل در حشره‌کش‌ها، پر کننده مصالح ساختمانی و پر کردن اسباب‌بازی‌ها کاربرد دارد.

۴- برگ گردو حاوی ۱۰ درصد تانن است و به همین دلیل مزه‌ای گس و مایل به تلخ دارد.

۵- علت سیاه شدن دست در تماس با پوست و برگ گردوی تازه، پلیمریزه شدن ژوگلون و تغییر رنگ آن به قهوه‌ای و سیاه است.

۶- پوست گردو قابض است که هم به شکل خارجی و هم خوراکی مصرف می‌شود. مصرف خارجی آن، به صورت دم کرده، پماد، ضماد یا مرهم است که برای التیام زخم، تسکین اگزما و عفونت‌های چرکی پوست به کار می‌رود.

۷- مصرف خوراکی پوست گردو دارای خاصیت ضداسهال است.

۸- اسانس برگ و ماده ژوگلون، ضدقارچ است.

۹- در طب عوام، از برگ گردو به عنوان ضدکرم و تصفیه کننده خون استفاده می‌شود.

۱۰- یکی دیگر از خواص برگ گردو، کاهش قند خون به مقدار بسیار کم است که مصرف آن به افراد مبتلا به دیابت توصیه ‌می‌شود.

۱۱- برای تهیه چای حدود ۲ گرم برگ خردشده را در یک لیوان آب بجوشانید، سپس ۵ تا ۱۰ دقیقه بگذارید بماند و بعد آن را صاف کرده و میل کنید.

۱۲- این جوشانده خوراکی می‌تواند به عنوان ضد اسهال یا به طور موضعی برای تسکین مشکلات پوست نیز مصرف شود و تا سه بار در روز تکرار گردد.

۱۳- خاصیت دیگر برگ گردو، کاهش قند خون است که برای این منظور می‌توان از جوشانده ۳ تا ۷ گرم در روز که بهتر است در دو نوبت تقسیم شود، به طور خوراکی استفاده کرد.

۵ نکته درباره مغز گردو

۱- مغز گردو حاوی اسیدچرب‌های آلفالینولنیک و لینولئیک، پروتئین، ویتامین‌های E و C، ترکیبات تاننی و مواد معدنی چون آهن، روی، سدیم، سلنیوم و فسفر است.

۲- بعضی از کاربردهای سنتی گردو، در درمان راشیتیسم (نرمی استخوان) و ضایعاتی که بر اثر سرما بر اعضا ایجاد می‌شود است که امروزه هم کاربرد دارد.

۳- خواص دیگر گردو شامل اثرات ضد کرم‌های پهن، ضد آرتریت، ضد روماتیسم، قابض، مقوی و ضدعفونی کنندگی است.

۴- گردو از جمله خشکبارهای بسیار مغذی است و به دلیل دو اسیدچرب ضروری، کاهش دهنده کلسترول خون است. ۵- گردو در بعضی از حیوانات از جمله اسب ممکن است ایجاد سمیت کند.

سلامتیسم