کنترل آسیب های آسم در بارداری

 

آسم در حاملگی می تواند خطرات جانبی فراوانی برای مادر و جنین در بر داشته باشد، مصرف داروهای آسم در بارداری چه خطراتی برای جنین می تواند داشته باشد؟ برای کنترل عوارض ناشی از آسم از چه روش هایی باید کمک بگیریم؟ برخی پرسش ها و پاسخ های رایج در این زمینه را در اختیار زنان مبتلا به آسم قرار داده ایم با ما همراه باشید.

صرف ابتلا به آسم به معنای عدم امکان بارداری نیست بلکه با کنترل آن می‌توان باردار شد. براساس مطالعات انجمن ریه آمریکا، حدود یک سوم از زنان مبتلا به آسم، با بهبود علایم بیماری در دوران بارداری و یک سوم با تشدید علایم روبه‌رو می‌شوند و یک سوم دیگر تغییری در علایم بیماری‌شان احساس نمی‌کنند. اگر آسم در بارداری کنترل نشود، چه اتفاقی می‌افتد؟ اگر نتوانید آسم را در دوران بارداری، تحت کنترل داشته باشید، ممکن است اکسیژن کمتری وارد خونتان شود و این خوب نیست زیرا جنین در حال رشد، اکسیژن مورد نیاز خود را از خون مادر می‌گیرد. اگر بتوانید آسم را به خوبی در بارداری کنترل کنید، می‌توانید از بروز بسیاری از پیچیدگی‌های این دوران مانند تولد نوزاد کم‌وزن یا نارس و پره‌اکلامپسى پیشگیری کنید.

آیا می‌توان به مصرف داروهای آسم در بارداری ادامه داد؟

مطالعات علمی مختلفی نشان داده‌اند که خطر عدم کنترل آسم در بارداری برای مادر و جنین بیشتر از مصرف داروهای کنترل آسم در این دوران است. با توجه به نتایج به دست آمده از مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته است، استفاده از اسپری در دوران بارداری برای مادر و جنین خطری ندارد به علاوه اینکه خطر بروز حمله‌های آسمی نیز کاهش می‌یابد و در روند بهبود ریه خللی ایجاد نمی‌شود. اما اگر از داروهای خوراکی برای کنترل آسم استفاده می‌کنید، بهتر است با پزشکتان صحبت کنید تا در صورت امکان نوع درمان شما را تغیر دهد زیرا ممکن است مصرف داروهای خوراکی برای جنین ضرر داشته باشد. اگر در گذشته واکسن آلرژی دریافت کرده‌اید، همچنان می‌توانید به دریافت آن در دوران بارداری ادامه دهید، اما این دوران اصلا زمان مناسبی برای شروع دریافت واکسن نیست.

چگونه می‌توان از اثر آسم بر جنین کاست؟ کنترل درست آسم، یکی از نکات کلیدی در داشتن یک بارداری موفق است. اگر می‌خواهید اثرات آسم را بر جنین‌تان کم کنید، نکات زیر را مد نظر قرار بدهید:

– برنامه‌ای برای کنترل آن داشته باشید. بهتر است با مشورت پزشک بهترین شیوه درمانی و دارویی را انتخاب کنید.

– عوامل محرک در بروز تنگی نفس را شناسایی کنید. هرگونه عامل محرک در بروز حمله‌های آسمی را یادداشت کنید و راهی برای دوری از آن‌ها بیابید.

– تحت مراقبت پزشک باشید. مطمئن شوید که متخصص آسم و بارداری‌تان به صورت همزمان، شرایط شما را بررسی می‌کنند.

سلامتیسم