عوامل افزایش دهنده آسم و آلرژی

برخی عوامل محیطی در شدت یافتن علائم  آسم نقش دارند و می توانند این عارضه را در مبتلایان افزایش دهند. از جمله محرک های بیماری آسم می توانیم به برخی عوامل جانبی مانند استرس،رعد و برق،آسپیرین، خوش‌بوکننده‌های هوا و شمع‌ها ، خندیدن در کنار گریه و سرفه اشاره کنیم.

افراد مبتلا به آسم، تقریبا با همه عوامل محرکی که حملات آسم, تنگی نفس,خس‌خس سینه و… را تشدید می‌کنند، آشنایی دارند. اگر از آن‌ها بخواهیم که این عوامل محرک را نام ببرند، به گرده‌ها، گردوغبارها، تماس با حیوانات و فعالیت ورزشی شدید اشاره می‌کنند. اما عوامل محرک عجیب و غیرمنتظره دیگری هم وجود دارند که کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. درحالی که این محرک‌ها روی همه افراد مبتلا به آسم تاثیرگذار نیستند، اما آشنایی با آن‌ها برای همه این بیماران ارزشمند است:

۱. خوش‌بوکننده‌های هوا و شمع‌ها

شاید این کالاها بوی خوب و جذابی داشته باشند، اما همه چیزهای حاوی رایجه و عطر گل می‌توانند آلرژی را تشدید کنند و درنهایت به حملات آسم منجر شوند.

۲. خندیدن در کنار گریه و سرفه،

خندیدن نیز محدودیت‌های موقتی و گذرایی را برای مجرای تنفسی ما به‌وجود می‌آورد. خندیدن زیاد می‌تواند بعضی از افراد مبتلا به آسم را با تنگی نفس و خس‌خس سینه مواجه کند.

۳. استرس

در سال ۲۰۱۵ میلادی، یکی از مطالعات Journal of Asthma نشان داد که مواجه شدن با سطح زیادی از استرس و اضطراب می‌تواند اثرات منفی و مخربی برای آسم داشته باشد. بعضی از افراد مبتلا به آسم با تجربه ترس و استرس شدید، دچار تنگی قفسه سینه می‌شوند.

۴. آسپیرین

آسپیرین برای همه افراد مبتلا به آسم مضر نیست، اما می‌تواند واکنش‌های شدیدی را در بعضی از این بیماران به‌وجود بیاورد. به گزارش کالج آمریکایی آلرژی، آسم و ایمونولوژی (AAAAI)، تقریبا ۲۰۰ درصد از بزرگسالان مبتلا به آسم با احتمال تجربه حملات آسم یا خس‌خس سینه بعد از مصرف آسپیرین یا محصولات حاوی آن روبه‌رو هستند. اگر نسبت به این موضوع نگرانی دارید، حتما با پزشک درباره مصرف آسپیرین مشورت کنید.

۵. رعد و برق به گزارش یکی از اعضای AAAAI، افراد مبتلا به آسم بعد از قرار گرفتن در معرض رعد و برق بسیار بیشتر از حالت عادی به اورژانس مراجعه می‌کنند. دلیلش این است که گرده موجود در گل‌ها و گیاهان، با فشار ناشی از تغییر هوا پخش می‌شود و و آلرژن‌های زیادی را به جریان هوا وارد می‌کند. این آلرژن‌ها نیز به‌واسطه جریان باد به نقاط بیشتر و بیشتری راه می‌یابند و افراد مبتلا به آسم را با مشکل مواجه می‌سازند. ۶. ترافیک دودی که در قسمت‌های شلوغ و پُر از ترافیک شهر وجود دارد، می‌تواند آسم را تشدید کند. بنابراین، مبتلایان به آسم همیشه باید اسپری‌های تنفسی لازم را به همراه داشته باشند.

سلامتیسم