غذاهایی که باعث جوش صورت و آکنه میشوند
تعدادی از موادغذایی که علت اصلی آکنهاند در یخچال و حتی در فروشگاههای بزرگ وجود دارند.
اما بلافاصله یخچال را خالی نکنید. یک متخصص تغذیه و زیبایی میگوید: خصوصیات زیستی فردی یکی از علل اصلی بروز آکنه است. آکنه در افراد به دلایل مختلف از قبیل غذا، استرس و غیره ایجاد میشود. این بدین معنی است که هر چیزی از ژنتیک گرفته تا گروه خونی و متابولیسم علاوه بر غذایی که میخوریم میتواند روی پوست تاثیر نامطلوبی بگذارد.
اما همیشه غذاهایی هستند که باعث افزایش تولید چربی، بههم خوردن تعادل هورمون و التهاب میشوند، که همهی اینها منجر به بروز جوشهای قرمزرنگ میشوند، که ارتباطی با ساختار بدنی شما ندارد.
در زیر، تعدادی از رایجترین عوامل بروز آکنه آمده است. اگر میبینید اوضاع پوست شما رو به وخامت است، ممکن است بهترین جواب را در این مواد غذایی مرموز پیدا کنید.
لبنیات
شیر بهطور طبیعی سرشار از هورمون است و اگر پای آکنه درمیان باشد، فاکتور هورمون، حتی فاکتور هورمون آزاد رشد، به تنهایی فرآوردههای شیری را عنصر اصلی ایجاد آکنه میسازد.از منظر تغذیه، مهم نیست شیر کم چرب یا بدون چربی باشد مهم آن است که یک بمب شیرین است! گرفتن چربی شیر اهمیتی ندارد، زیرا حتی ۱۲ گرم قند هم بسیار زیاد است.
چربیها کمک میکنند تا ویتامین A و D محلول در چربی شیر، برای جذب بهتر، تجزیه شوند. بدون چربی، این ویتامینها بهدرستی جذب نمیشوند، مثل این است که یک کوکتل شیرین خورده باشید که این امر می تواند سبب بهمخوردگی هورمونی شود.
قند
در اصل، آکنه یک التهاب است و یکی از بزرگترین عوامل ایجاد التهاب، قند است. هنگامی که قند وارد بدن ما میشود، میزان انسولین افزایش مییابد و در نتیجه بدن ما دچار التهاب میشود. برای افراد مستعد به آکنه بدین معنی است که جوشهای چرکی تازهای ایجاد میشود. بدتر از آن زمانی است که قند را با شیرهورمونی مخلوط کنید و دردسر بوجود آورید.
اگر بیماری بگوید شکلات باعث شروع آکنه در او شده،بدانید که قطعا شکلات شیری بوده که مواد اصلی تشکیل دهندهی آن شیر و قند است. اگر نمیتوانید خوردن شکلات را کنار بگذارید، حداقل انواع شکلات تلخ را انتخاب کنید. اگر شکلات تلخ که قند کمتر و آنتی اکسیدان بیشتری دارد مصرف کنید، خیلی کمتر دچار آکنه میشوید.
نکته اصلی کنار گذاشتن این ماده مضر است، مطمئن باشید انتخاب معقولانهای کردهاید.
بادام زمینی
این آجیل دوست داشتنی یک عامل پنهان آکنه است که ما متوجه آن نمیشویم. افراد مستعد آکنه بهتر است از بادام زمینی و فرآوردههای آن پرهیز کنند، زیرا حاوی یک نوع هورمون به نام آندروژن (هورمون مردانه) است که با افزایش تولید چربی، غدد روی پوست را تحریک میکند، که پس از آن آکنه بوجود میآید.
آجیل (مغزهای بودادهی خوشمزه) روغن زیادی دارد. روغن بادامزمینی را میتوانید در چیپس پیدا کنید که معمولا باعث بروز جوشهای ناگهانی میشود.
ید
ید، در بیشتر غذاهای موردعلاقهی شما پنهان است. نمک طعام روی اکثر میزهای شام وجود دارد، اما جلبک دریایی سبب بروز بیش از حد آکنه میشود. افرادی که سوشی دوست دارند متوجه این موضوع شدهاند. مسلما اگر غذای خام بخشی از رژیم غذایی شما است و شما یکی از طرفداران این نوع غذا هستید، باید بدانید خزه دریایی یکی دیگر از غذاهای پر از ید است.
خزه دریایی یک غذای آبدار است و همچنین خاصیت آنتیاکسیدانی و محافظت از پوست در برابر آفتاب را به همراه دارد. اگر چه آکنه را تشدید میکند اما به نوع خزه ونحوهی بدستآمدن آن نیز بستگی دارد و تحقیقات درباره آن ادامه دارد. به افرادی که مشکل آکنه دارند خوراک خزه دریایی پیشنهاد نمیشود زیرا امکان بروز آکنه را افزایش میدهد.
ید در سبزیجاتی نظیر مارچوبه نیز وجود دارد. مطالعات نشان میدهد مصرف مقدار کم از غذاهایی که سرشار از ید هستند (۳ یا ۴ بار در هفته) آنچنان وضعیت آکنه را وخیم نمیسازند، اما مصرف بیش از حد در افراد مستعد باعث ایجاد جوش میشود.
بالاخره، بهرغم باور رایج عوام، ۶۰ تا ۹۰ روز طول میکشد تا آکنه بوجود آید! چنانچه فکر میکنید که غذای شما باعث ایجاد جوش شده، سعی کنید به مدت یک ماه، هر دفعه یکی از مواد غذایی را کنار بگذارید تا به این مسئله پی ببرید.